1. خانه
  2. /
  3. کتاب فلسفه پردازی

کتاب فلسفه پردازی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3 از 1 رأی

کتاب فلسفه پردازی

از میل همگانی به دانستن تا استدلال منطقی
Doing Philosophy
٪15
115000
97750
3.9 از 1 رأی

کتاب روش فلسفه

از کنجکاوی عمومی تا استدلال منطقی
Doing Philosophy
٪15
180000
153000
معرفی کتاب فلسفه پردازی
مردم شرق و غرب حدود دو هزار و نیم سال است که به فلسفه می پردازند. اما چگونه فلسفه میورزید؟ پاسخ واضح است. شما مانند فیزیک آزمایش و تجزیه و تحلیل داده های آماری انجام نمی دهید. شما مانند ریاضیات معاصر چیزها را از بدیهیات استنتاج نمی کنید. شما مانند مردم شناسی به سفرهای میدانی نمی روید. علاوه بر این، سایر رشته‌ها تمایل دارند در مورد روش‌شناسی خود بسیار خودآگاه باشند: اغلب دوره‌هایی در زمینه روش‌شناسی در بخش‌های دانشگاه مربوطه پیدا می‌شود. فلسفه چنین کاری نمی کند. ("چرا؟" خود سوال جالبی است.) پس چگونه فلسفه را انجام می دهید.
در کتاب حاضر تیموتی ویلیامسون پاسخ خود را به این سوال به ما می دهد. همانطور که در لابلای جلد می گوید، «فلسفه با کنجکاوی عقل سلیم شروع می شود و از طریق ظرفیت ما برای مناقشه عقلانی با یکدیگر توسعه می یابد». چیزی که فلسفه را از سایر رشته ها متمایز کند در این مورد به نظر نمی رسد. و در واقع، ویلیامسون استدلال می‌کند که تفاوت بسیار کمتری بین فلسفه و سایر رشته‌ها وجود دارد که بسیاری از آن‌ها تصور می‌کنند. البته باید بیشتر از این حرف زد. بنابراین فصول این کتاب کوتاه تعدادی از موضوعات را توضیح می‌دهد: نقش عقل سلیم، بحث، اصطلاحات روشن‌کننده، آزمایش‌های فکری، استنتاج، نقش تاریخ فلسفه، نفوذ متقابل بین فلسفه و سایر رشته‌ها، و الگوسازی.
درباره تیموتی ویلیامسن
درباره تیموتی ویلیامسن
تیموتی ویلیامسون (متولد ۱۹۵۵) فیلسوف بریتانیایی است که زمینه‌های تخصص وی شامل معرفت‌شناسی، منطق فلسفی، فلسفه زبان و متافیزیک می‌شود. وی در حال حاضر استاد دانشگاه آکسفورد است، کارشناسی خود را در رشته‌های ریاضی و فلسفه و دکترای خود را در رشته فلسفه از دانشگاه آکسفورد دریافت کرده‌است. از جمله نظرات وی می‌توان به تحلیل پذیر نبودن معرفت اشاره کرد که واکنشی به مسئله گتیه به حساب می‌آید.
نکوداشت های کتاب فلسفه پردازی

این کتاب کوتاه نمونه ای از رویکرد ویلیامسون به فلسفه است: این کتاب روشن، بی رحمانه است و از رویارویی با ایده های متضاد هراسی ندارد. برای خوانندگان عام، مانند چهارتالوگ قبلی او، دعوتی عالی به فلسفه است: تحریک آمیز اما با ملاحظه، دقیق و در عین حال دلگرم کننده.

Jonathan Egid
قسمت هایی از کتاب فلسفه پردازی

در داستانی آمده است که مسافری در مسیر رسیدن به جایی را می پرسد و در پاسخ به او میگویند" اگر می خواستم به آنجا بروم از این جا شروع نمی کردم". این توصیه بی فایده است زیرا انسان جز اینکه از جایی که هست آغاز کند گزینه ی دیگری پیش رو ندارد. این در مورد هر مسئله ای صدق می کند. ما برای دستیابی به شناخت و باورهای نو، در ابتدا چاره ای جز به کارگیری دانش و باورهای کنونی و روش می شناسیم نداریم در یک کلام مجبوریم از فهم همگانی آغاز کنیم/ البته، معنایش این نیست که باید در پایان نیز به فهم همگانی برسیم. امید ما این است که به وضعیتی فراتر دست یابیم. آیا هرگز میتوان از این وابستگی به فهم همگانی رها شد؟ آیا در طول سفر آن را با خود همراه نمی کنیم؟

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب فلسفه پردازی" ثبت می‌کند