1. خانه
  2. /
  3. کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات

کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات

نویسنده: جلال آل احمد
4 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.6 از 1 رأی

کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات

A well and two holes
انتشارات: فردوس
٪15
125000
106250
پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

کتاب یک چاه و دو چاله

A well and two holes
٪20
70000
56000
پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب یک چاه و دو چاله

A well and two holes
انتشارات: ارس
٪20
57500
46000
3.8 از 1 رأی

کتاب یک چاه و دو چاله

A well and two holes
انتشارات: مجید (به سخن)
ناموجود
65000
معرفی کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات
«یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات» کتابی نوشته جلال آل احمد است. این اثر در دسته ادبیات زندگینامه ای قرار می گیرد. آل احمد در این اثر به توصیف سه اتفاقی که در زندگی او رخ داده می پردازد. آل احمد در هر یک از ماجراها گرفتار شدن بی دلیل خود را شرح می دهد و به فسادی که در جامعه گسترش یافته می تازد. او این کتاب را به شکل دو مقاله نوشته است که اولی «یک چاه و دو چاله» نام دارد و مقاله دوم با نام «مثلا شرح احوالات» به چاپ رسیده است. اولین مقاله شامل سه روایت است و نویسنده در اولین داستان این مقاله که «چاه» نام دارد، ماجرای رو به رو شدن خود را با همایون صنعتی زاده، نویسنده و مدیر انتشارات فرانکلین توضیح می دهد. آل احمد در داستان دوم از ملاقات خود با ابراهیم گلستان، نویسنده و مستندساز می گوید و در داستان سوم هم به مشکلات خود با وثوقی، نویسنده اشاره می کند.
در سه روایتی که با عنوان کلی «یک چاه و دو چاه» نویسنده آن ها را توصیف کرده به انتقاد و اعتراض به سه شخصیت از نویسندگان و فعالان حوزه‌ی ادب پیش از انقلاب پرداخته است که به دلیل رفاقت و دوستی برای جلال آل احمد دردسرساز شده‌اند. او در این مقاله خود را مورد نقد قرار می دهد، از عده‌ای ابراز ناراحتی می‌کند برخی از دوستان خود را هم مورد انتقادات شدید قرار می دهد. او در این کتاب سختی های خود در حوزه‌ی سیاست را روایت می کند.
جلال آل احمد در این کتاب، فضای جامعه در اواخر دهه‌ی بیست و اوایل دهه‌ی سی را که از نظر فرهنگی به شدت مسموم است مورد نقد قرار می دهد. در قسمت پایانی کتاب هم، آل احمد شرح حال کوتاهی از خود، از آغاز زندگی تا سال‌های میانی دهه چهل و چندی پیش از مرگ، بیان کرده است.
درباره جلال آل احمد
درباره جلال آل احمد
جلال آل احمد (۲ آذر ۱۳۰۲ و براساس برخی روایت ها ۱۱ آذر، ۱۳۰۲، تهران - ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، اسالم، گیلان) روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل احمد در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و تأثیر بزرگی در جریان روشنفکری و نویسندگی ایران داشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.جلال آل احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. وی پسر عموی آیت الله طالقانی بود. خانوادهٔ او اصالتا اهل شهرستان طالقان و روستای اورازان بود. دوران کودکی و نوجوانی جلال در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سید احمد طالقانی، به او اجازهٔ درس خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد.در سال ۱۳۲۲ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل گشت. او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن صرف نظر کرد. نخستین مجموعهٔ داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش های مردم شناسی، سفرنامه ها و ترجمه های متعددی نیز پرداخت. البته چون اطلاعات او از زبان فرانسه گسترده نبود، پیوسته در کار ترجمه از دوستانی مانند علی اصغر خبره زاده، پرویز داریوش و منوچهر هزارخانی کمک می گرفت. شاید مهم ترین ویژگی ادبی آل احمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونه های خوب آن را در سفرنامه های او مثل «خسی در میقات» یا داستان زندگی نامهٔ «سنگی بر گوری» می توان دید. در سال ۱۳۲۶ دومین کتاب خود به نام «از رنجی که می بریم» را همزمان با کناره گیری از حزب توده چاپ کرد که بیانگر داستان های شکست مبارزاتش در این حزب است. پس از این خروج بود که برای مدتی به قول خودش ناچار به سکوت شد که البته سکوت وی به معنای نپرداختن به سیاست و بیشتر قلم زدن بود.جلال آل احمد در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در چهل و پنج سالگی در اسالم گیلان درگذشت. پس از مرگ نابهنگام آل احمد، پیکر وی به سرعت تشییع و به خاک سپرده شد، که باعث باوری دربارهٔ سربه نیست شدن او توسط ساواک شد. همسر وی، سیمین دانشور، این شایعات را تکذیب کرده است، ولی شمس آل احمد قویا معتقد است که ساواک او را به قتل رسانده و شرح مفصلی در این باره در کتاب از چشم برادر بیان کرده است.جلال آل احمد وصیت کرده بود که جسد او را در اختیار اولین سالن تشریح دانشجویان قرار دهند؛ ولی از آن جا که وصیت وی برابر شرع نبود، پیکر او در مسجد فیروزآبادی جنب بیمارستان فیروزآبادی شهر ری به امانت گذاشته شد تا بعدها آرامگاهی در شأن او ایجاد شود و این کار هیچ گاه صورت نگرفت.
مقالات مرتبط با کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالات" ثبت می‌کند