1. خانه
  2. /
  3. زمان و حکایت کتاب سوم

زمان و حکایت کتاب اول

نویسنده: پل ریکور
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.8 از 1 رأی

زمان و حکایت کتاب اول

پیرنگ و حکایت تاریخی
Time and Narrative
انتشارات: نشر نی
٪15
240000
204000
3.4 از 1 رأی

زمان و حکایت کتاب دوم

پیکربندی زمان در حکایت داستانی
Time and Narrative
انتشارات: نشر نی
٪15
180000
153000
3.5 از 1 رأی

زمان و حکایت کتاب سوم

زمان نقل شده
Time and Narrative
انتشارات: نشر نی
٪15
280000
238000
معرفی زمان و حکایت کتاب سوم
«زمان و حکایت» به قلم پل ریکور یک اثر فلسفی اصیل است که به بررسی رابطه‌ی بین زمان و حکایت می‌پردازد. این کتاب ریکور که در سه جلد منتشر شده است، بررسی جامعی از چگونگی ساخته‌ شدن درک ما از زمان توسط حکایت است و برعکس آن، چگونه زمان ساختار حکایت را شکل می‌دهد.
ریکور با پرداختن به آپوریاهای تجارب زمانی شروع می‌کند. او در این راستا از تأملات آگوستین در کتاب «اعترافات» استفاده کرده است. در واقع نظریه‌ی معروف آگوستین در باب زمان به عنوان سکوی پرشی برای تحلیل ریکور عمل می‌کند. او معتقد است که زمان هنگامی انسانی می‌شود که از طریق حکایت بیان شود، مفهومی که او از آن به عنوان «دایره‌ی سالم» بین زمان و حکایت یاد می‌کند. ریکور سپس نظریه‌ی خود را با درگیر شدن با کتاب «بوطیقای» ارسطو، توسعه می‌دهد. به عقیده‌ی ریکور حکایت تنها زمانی معنادار است که به طور تقلیدی زمانمندی را نشان دهد و در نتیجه به تجربه‌ی انسان از زمان شکل و معنا بخشد. این کارکرد تقلیدی حکایت، محور استدلال ریکور است، زیرا او معتقد است که حکایت، وسیله‌ای برای پیکربندی مجدد تجربه‌ی آشفته و شکل‌نیافته ما از زمان است. یکی دیگر از ایده‌های ریکور در این کتاب بررسی ماهیت حکایی تاریخ است. ریکور به بررسی و نقد تاریخ‌نگاری و فلسفه‌ی تاریخ می‌پردازد تا از ایده‌ی خود مبنی بر اینکه شخصیت نهایی تاریخ در واقع یک حکایت است دفاع کند. او دیدگاه‌های ساختارگرایانه و پساساختارگرایانه را که بر نقد و نظریه‌ی ادبی مسلط بودند، به چالش می‌کشد و در عوض از بازگشت به تقلید، یعنی مطالعه‌ی هنر به عنوان تقلیدی از جهان بیرونی، دفاع می‌کند. با این حال کتاب «زمان و حکایت» فقط در باب نظریه‌ی ادبی یا تاریخ‌نگاری نیست. این کتاب همچنین تحقیقی فلسفی در باب ماهیت وجود انسان محسوب می‌شود و بینش‌هایی را در مورد شرایط انسانی و مبارزه همیشگی ما برای درک جهان از طریق حکایات، ارائه می‌دهد. در پایان، به حق می‌توان گفت که این کتاب تأثیر بسزایی در زمینه‌های فلسفه، نظریه‌ی ادبی و تاریخ‌نگاری گذاشته است و می‌تواند مورد توجه علاقه‌مندان این عرصه‌ها قرار گیرد.
درباره پل ریکور
درباره پل ریکور
پل ریکور (به فرانسوی: Paul Ricœur) (زادهٔ ۲۷ فوریه ۱۹۱۳-درگذشتهٔ ۲۰ مه ۲۰۰۵) فیلسوف و ادیب برجستهٔ فرانسوی است که با ترکیب شرح‌های پدیدارشناختی با تفاسیر هرمنوتیک شناخته شده‌است. وی یکی از مهمترین نظریه پردازان هرمنوتیک ادبی محسوب می‌شود. ریکور پس از درگذشت امانوئل لویناس و ولادیمیر یانکلوویچ از برجسته‌ترین فیلسوفان فرانسه محسوب می‌شد. پدر پل ریکور در جنگ جهانی اول کشته شد و مادرش نیز در کودکی او درگذشت و پل کوچک توسط پدربزرگ و مادربزرگ خود بزرگ شد. پل ریکور در دانشگاه سوربن فرانسه درس خواند و دارای یک مدرک دکترا در رشته فلسفه و یک مدرک دکترا در ادبیات بود.
ماهیت زبان و معنا، کنش، عنصر ذهنی، متن، گزارش، تأثیر حضور دیگری مسایل مرکزی در مباحث فلسفی، زبانشناسی، نظریه ادبی و علوم انسانی بوده‌اند و پل ریکور در آنها صاحب نظر.
نخستین کارش را با عنوان گابریل مارسل و کارل یاسپرس در سال ۱۹۴۸ منتشر کرد. وی همواره زیر نفوذ عقاید استادش مارسل دربارهٔ هستی‌شناسی انضمامی و مفاهیم هدف، آزادی و امید باقی‌ماند.
در سالهای جنگ ریکور بازداشت و به آلمان منتقل شد و در زندان کتاب ایده‌های راهگشا برای گونه‌ای از پدیدار شناسی ادموند هوسرل را به زبان فرانسوی ترجمه کرد.
انتشار کتاب فلسفه اراده در حکم آغاز فلسفهٔ ریکور و از جمله مهمترین آثار وی است. مجلد نخست آن را در سال ۱۹۴۹ با عنوان ارادی و غیرارادی منتشر نمود و مجلد بعدی با عنوان هدفمندی و توان شامل دو بخش انسان خطا کار و سویهٔ شر منتشر گردید.
تاریخ و حقیقت که مجموعه‌ای از رساله‌های وی در بارهٔ مفهوم تاریخ در هرمنوتیک است در سال ۱۹۵۵ منتشر شد.
درباره تاویل، بحثی درباره فروید، اختلاف تأویل‌ها، استعارهٔ زنده و از متن تا کنش مهمترین آثار ریکور در زمینهٔ هرمنوتیک هستند.
خویشتن همچون دیگری، که مهمترین کار فلسفی ریکور است.
مقالات مرتبط با زمان و حکایت کتاب سوم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "زمان و حکایت کتاب سوم"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

برگزیده سی و هفتمین دوره کتاب سال ایران👌

1403/07/06 | توسطحسن محرمی
0
|