1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاهنامه فردوسی

کتاب شاهنامه فردوسی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.5 از 3 رأی

کتاب شاهنامه فردوسی

(کوشش و تصحیح: سعید حمیدیان)
Shahnameh
ویراستار:
انتشارات: قطره
٪10
950000
855000
4.6 از 5 رأی

کتاب شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی

ب‍ه کوشش م‍ح‍م‍د دب‍ی‍رس‍ی‍اق‍ی(5جلدی)
Shahnameh
انتشارات: قطره
ناموجود
450000
معرفی کتاب شاهنامه فردوسی
در آسمان ادبیات حماسی ایران نام حکیم ابوالقاسم فردوسی همچون خورشید می درخشد. سوای متن و داستان های حماسی شاهنامه و لحن شورانگیز آن در سراسر کتاب، عمل فردوسی در نوع خود یک عمل حماسی و ملی محسوب می شود. این شاعر گرانقدر زمانی شروع به سرودن و جمع آوری و بازتولید افسانه ها نمود که زبان پارسی رو به انحطاط و فراموشی بود و واژه های بیگانه روح و جان این زبان کهن را می جویدند. با وجود این که در زمان سرودن شاهنامه، زبان ادبی و علمی غالب کشور زبان عربی بود، حکیم ابوالقاسم فردوسی چنان در سرودن این ابیات دقت و سلیقه به خرج داد که در قصر بلند پنجاه هزار بیتی اش تنها هشتصد و شصت و پنج واژه ی عربی یافت می شود.

این اثر شکوهمند که حاصل سی سال تلاش و زحمت پیر سخنور پارسی است، از سه بخش اساطیری، تاریخی و پهلوانی تشکیل شده و در مجموع بزرگ ترین اثر سروده شده به فارسی و یکی از بزرگ ترین آثار در ادبیات حماسی جهان شمرده می شود به طوری که بازتاب عظمت و جلال شاهنامه را می توان در کلام شاعران و نویسندگان بزرگ همچون ویکتور هوگو و گوته دید که آشکارا به ستایش این اثر و کار فردوسی پرداخته اند.

هم اکنون شاهنامه ی فردوسی بر اساس نسخه ی مسکو به کوشش دکتر سعید حمیدیان توسط نشر قطره به چاپ رسیده است. از ویژگی های این نسخه ی شاهنامه می توان به اصلاحات و ویرایش ها، هماهنگ سازی و همگون سازی متن ترجمه روسی و تبدیل اختصارها به نشانه های فارسی، ویرایش فهرست ها، متن، غلط های چاپی، حواشی و ویراستاری و آماده سازی کتاب برای چاپ توسط دکتر حمیدیان اشاره کرد.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
قسمت هایی از کتاب شاهنامه فردوسی

کنون ای سخن گوی بیدار مغز/ یکی داستانی بیرای نغز/ سخن چون برابر شود با خرد/ روان سراینده رامش برد/ کسی را که اندیشه ناخوش بود/ بدان ناخوشی رای اوگش بود/ همی خویشتن را چلیپا کند/ به پیش خردمند رسوا کند/ ولیکن نبیند کس آهوی خویش/ ترا روشن آید همه خوی خویش/ اگر داد باید که ماند بجای/ بیرای ازین پس بدانا نمای/ چو دانا پسندد پسندیده گشت/ به جوی تو در آب چون دیده گشت/ زگفتار دهقان کنون داستان/ تو برخوان و برگوی با راستان/ کهن گشته این داستانها ز من/ همی نو شود بر سر انجمن/ اگر زندگانی بود دیریاز/ برین وین خرم بمانم دراز/ یکی میوه داری بماند ز من/ که نازد همی بار او بر چمن / ازان پس که بنمود پنچاه و هشت/ بسر بر فراوان شگفتی گذشت / همی آز کمتر نگردد بسال/ همی روز جوید بتقویم و فال / چه گفتست آن موبد پیش رو/ که هرگز نگردد کهن گشته نو / تو چندان که گویی سخن گوی باش/ خردمند باش و جهانجوی باش/ چو رفتی سر و کار با ایزدست/ اگر نیک باشدت جای ار بدست/ نگر تا چه کاری همان بدروی/ سخن هرچه گویی همان بشنوی/ درشتی ز کس نشنود نرم گوی / به جز نیکویی در زمانه مجوی / به گفتار دهقان کنون بازگرد/ نگر تا چه گوید سراینده مرد

مقالات مرتبط با کتاب شاهنامه فردوسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب شاهنامه فردوسی"
6 نظر تا این لحظه ثبت شده است

وقتی چاپ استاد خالقی مطلق هست، چه نیازی است به چاپ‌های دیگر؟

1402/12/14 | توسطمریم یگانه‌راده
1
|

این نسخه به نظم هست یا به نثر؟

1402/10/14 | توسطکتایون
0
|
پاسخ ها

به نظم

1402/10/15|توسطمیلاد یزدانی
0

سلام این کتاب تک جلدی هست آیا یعنی تمام شاهنامه در این کتاب گنجانده شده؟

1401/03/09 | توسطامیر حسین - کاربر سایت
2
|
پاسخ ها

نشر قطره تک جلدی هست و تمام متن شاهنامه رو در بر می‌گیره.

1402/02/31|توسطعلی معمری
0

این سری شاهنامه چند جلدی هست؟

1400/02/26 | توسطفراز طاهرخانی
2
|
پاسخ ها

سلام و وقت به خیر. در حال حاضر سری تک جلدی نشر قطره موجود است. متشکریم از شما

1400/02/27|توسطمدیر سایت
1

سلام آیامن میتوانم با استفاده از بن کتاب ،این اثر راخریداری نمایم؟ اگرجواب مثبت است لطفا درموردنحوه خرید راهنمایی فرمایید.باسپاس.علی دهکردی

1399/11/03 | توسطکاربر سایت
0
|

کاشکی ۴ جلدیش رو تمدید کنید... از کتاب‌های خوب در حوزه‌ی متن انتقادی شاهنامه است

1399/04/16 | توسطمهسا نظری
2
|