ژان ژاک روسو، زاده ی 28 جون 1712 و درگذشته ی 2 جولای 1778، فیلسوف و نویسنده ی سوییسی بود.اندیشه های روسو در زمینه های سیاسی، ادبی و تربیتی، تأثیر بزرگی بر معاصران خود گذاشت. او که سال ها در پاریس زندگی می کرد، به عنوان یکی از راه گشایان آرمان های انقلاب فرانسه در نظر گرفته می شود. اگر چه روسو، از نخستین روشنگرانی است که مفهوم حقوق بشر را به طور مشخص به کار گرفت، اما نزد او از این مفهوم تنها می توان به معنایی ویژه و محدود سخن به میان آورد. روسو رادیکال تر از هابس و جان لاک و شارل دو مونتسکیو می اندیشید. شاید به همین دلیل است که برخی از پژوهشگران تاریخ اندیشه، او را اساسا در تداوم سنت فکری عصر روشنگری نمی دانند، بلکه اندیشه اش را بیشتر در نقد فلسفه ی روشنگری ارزیابی می کنند. برای روسو، صرف نظر کردن انسان از آزادی، به معنی صرف نظر کردن از خصلت انسانی و «حق بشری» است. روسو تلاش می کند نوعی هماهنگی میان آزادی فردی و جمعی ایجاد نماید.
ژان ژاک روسو از نویسندگان و فیلسوفان برجستهی قرن هجدهم فرانسه که او را از بنیانگذارن علم تعلیم و تربیت میدانند.روسو نوشته-های متعددی در حوزهی آموزش نوشته است که هنوز مورد استناد واقع میشوند. در بین این نوشتهها کتاب امیل ماجرای کودکی خیالی است که روسو خود مسئولیت تربیت وی را به عهده گرفته است و در واقع از این طریق سعی در نشان دادن شیوهی صحیح تربیت دارد. اهمیت این کتاب تا جایی است که گفته میشود نسل اول بعد از انقلاب فرانسه تحت تاثیر این نوع تربیت قرار گرفته است و اصلاحات آموزش به این کتاب باز میگردد.و اینک این من هستم؛ تنها بر روی زمین، نه برادری، نه خویشاوندی، نه دوستی و نه هیچ همراهی جز خود ندارم. مهربانترین و اجتماعی ترین انسانها را متفق الرأی تبعید کردند. آنها در نفرت هوشمندانه و ظریفشان، به جستجوی دهشتناکترین شکنجها برای روح حساس من بودند که به ناگه ارتباطشان را با من قطع کردند. آنها را علیرغم میل باطنیشان دوست میداشتم و تنها با نبودشان بود که رخ از محبت من بر میتافتند. اینک، اما تمامی آنها برای من ناشناس، بیگانه و هیچ هستند؛ زیرا که خود آن را خواستهاند. اما حالا من، بریده از آنها و از همه، که هستم؟ این همان چیزیست که برایم باقی مانده تا آن را جستجو کنم و متأسفانه قبل از این کاوش، لازم است تا نگاهی به وضع کنونی خود بیندازم؛ بدان معنا که لاجرم باید از آنها شروع کنم تا به خود برسم.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
آشنایی با روسو و جهانبینی زیبای وی میتونه تاثیر عمیقی بر زندگی هرکسی بذاره.
ترجمه سمعیی گیلانی ارجح است حتی بر پارسایار
سلام چرا این همه اختلاف بین صفحات نشر نیلوفر و فرهنگ معاصر؟! تازه فرهنگ معاصر قطع پالتویی هست...!
نشر نیلوفر شامل نامههای روسو به مون مورانسی و دیدگاه برناردن سن.پیر دوست او در مورد روسو و مقدمه و توضیحاتی کامل در مورد گردش هاست. واسه همین کمی تعداد صفحاتش زیاد شده اما از عمق و مفهوم کتاب خیر و حتی به خاطر توضیحات بیشتر، کتاب بهتر فهمیده و خوانش بهتری داره. در مجموع نشر نیلوفر با ترجمهی استادانه احمد سمیعی کامل و غنی و ادبیتر است، اما نشر لوگوس هم در کمال تعجب که عموما کتب دینی اسلامی یا علوم سیاسی منتشر میدهد این کتاب را با تحریف و نواقص فراوان و ترجمه ای به شدت ضعیف و غیر ادبی منتشر کرده اند که جای تاسف دارد. و درنهایت برای فهمیدن بهتر آثار و زندگی روسوی بزرگ پیشنهادم اینه این کتاب بعد از اعترافات او خوانده بشه زیرا قبل از اون ناقص مینماید ...
خیالپروریها دنباله ای است بر کتاب اعترافات؛با این تفاوت بزرگ که نویسنده اینبار کتاب را بدون توجه به مخاطب و تنها برای خودش نوشته!اما مطالعه این اثر برای کسانی که تحت تاثیر اندیشهها و صداقت این متفکر بزرگ قرار گرفته اند تجربه لذت بخشی خواهد بود. ((چون به حکایت حال خویش برای شما دست زده ام،آنرا پی میگیرم؛زیرا بیش از هرچیزی به حال من نامساعد تواند بود این است که نیمه تمام شناخته شوم و از آنجاکه گناهان من در نظر شما بی مقدارم نساخته اند،نپندارم که صفا و صداقت از ارج من چیزی بکاهد))
در واقع در ادامه کتاب اعترافات روسو هست و آخرین اثرش محسوب میشه
سلام دوستان عزیز من در عراق هستم چطور این کتابرو بدست بیارم خیلی دوست دارم بخونم من نمیتوانم بخرم چون حساب ندارم نمیشە لطف کنید برام بفرستید ممنون میشم
کتاب جالب توجهی است با ایده هایی که هنوز کاربرد دارند.