کتاب تاریخ فلسفه (جلد اول)

A history of philosophy
یونان و روم
کد کتاب : 6950
مترجم :
شابک : 978-9644457982
قطع : وزیری
تعداد صفحه : 601
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1946
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 16
زودترین زمان ارسال : 12 آذر

معرفی کتاب تاریخ فلسفه (جلد اول) اثر فردریک چارلز کاپلستون

نه جلد کتاب "تاریخ فلسفه" فردریک کاپلستون که در ابتدا به عنوان کتابی در جهت توسعه فلسفه برای دانشجویان حوزه های علمیه کاتولیک تصور می شد ، بسیار فراتر از هدف متوسط نویسنده خود رفته و به عنوان بهترین تاریخ فلسفه به زبان انگلیسی مورد تحسین جهانی قرار گرفته است.
کاپلستون ، می دانست که دانشجویان حوزوی با مقداری بسیار ناکافی از پایان نامه ها و مدارک تغذیه می شوند و آشنایی آنها با بیشتر از متفکران بزرگ تاریخ در حد کاریکاتورهای ساده باقی مانده است لذا کاپلستون با نوشتن یک تاریخچه کامل از فلسفه غرب ، اشتباهات رایج در فلسفه را تصحیح کرده و جایگاه کاملی را برای هر متفکر فراهم می کند. کاپلستون با ارائه افکار خود به شکلی زیبا و گردآوری شده و نشان دادن پیوندهای خود با کسانی که قبل از آمده و کسانی که بعد از او خواهند آمد موفق شده اند تاریخی جامع و دقیق از فلسفه را تالیف کند.
نتیجه زحمات بی حد وحصر کاپلستون ، تاریخ فلسفه ای است که امکان ندارد هرگز قدیمی شود. مجله اندیشه توافق کلی میان دانشمندان و دانشجویان را این گونه خلاصه کرد: کتاب «تاریخ فلسفه» اثر کاپلستون را به عنوان کتاب «کل اندیش و عینی ، جامع و علمی ، یکپارچه و دارای تناسب درست است.
جلد اول این مجموعه که به خاستگاه های فلسفه یعنی یونان و رم می پردازد در پنج بخش نوشته شده است. عناوین بخش ها به ترتیب عبارتند از: فلسفه ی پیش از سقراط، دوره ی سقراطی، افلاطون، ارسطو و فلسفه ی بعد از ارسطویی. که فلسفه ی بعد از ارسطویی خود مباحثی چون مذهب رواقی، اپیکوری، شکاکان، کلبیان، فلسفه ی یهودی- یونانی و فلسفه ی نوافلاطونی را در بر میگیرد.

کتاب تاریخ فلسفه (جلد اول)

فردریک چارلز کاپلستون
فردریک چارلز کاپلستون (Frederick Copleston) (زاده ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ -مرگ ۳ فوریه ۱۹۹۴) فیلسوف، تاریخ نگار فلسفی وکشیش یسوعی اهل بریتانیا بود.فردریک کاپلستون در تاریخ ۱۰ آوریل ۱۹۰۷ در بریتانیا متولد شد. خانواده کاپلستون پیرو فرقه انگلیکان بودند؛ اما خود او در ابتدای دوران دانشجویی به سال ۱۹۳۰ به یسوعی‌ها پیوست.مجموعه ۹ جلدی تاریخ فلسفه کاپلستون، از جمله کتب معتبر و تحسین شده تاریخ فلسفه است. از دیگر تلاش‌های فلسفی او، می‌توان به بازخوانی و بسط آرای توماس آکویناس در باب براهین پنجگان...
قسمت هایی از کتاب تاریخ فلسفه (جلد اول) (لذت متن)
چون محور افکار و اعمال دینی - مرتاضی فیثاغوریان اندیشه تزکیه و تطهیر بود، عقیده تناسخ نفوس طبیعه به ارتقاء و ترفیع فرهنگ نفسانی رهنمون می شد. تمرین سکوت، تأثیر موسیقی و مطالعه ریاضیات همگی به عنوان کمکهای ارزشمندی در توجه و مراقبت نفس تلقی می شد. معهذا بعضی از اعمال آنان دارای خصیصه خارجی صرف بود. اگر فیثاغورس واقعا خوردن گوشت را نهی کرده بود، این را به آسانی می توان ناشی از عقیده تناسخ نفوس یا لااقل مرتبط با آن دانست؛ لیکن چنین قواعد خارجی صرف را که دیوگنس لانرتیوس به این عنوان نقل می کند که آن نحله رعایت می کرد نمی توان با هیج بسط و گسترش تخیلی عقاید و آراء فلسفی نامید.

وقتی که امر بر این دایر شد که اعداد معین به اشیاء معین تخصیص داده شود، طبیعة میدان برای همه گونه تصورات و تفننات خودسرانه و دلخواه گشوده شد. مثلا. هر چند ممکن است ما بتوانیم کمابیش بفهمیم چرا می توان اعلام کرد که عدالت چهار است. آسان نیست دریافتن این که چرا باید فرصت هفت با نشاط شش باشد. اعلام شده است که پنج ازدواج است، زیرا پنج حاصل سه - اولین عدد مذکر . و در اولین عدد مونث است.

اما اشتباه خواهد بود اگر فرض کنیم که هراکلیتس می خواست تعلیم دهد که آنچه تغییر می کند «هیچ» است، زیرا این قول، با بقیه فلسفه او متناقض است. از آن گذشته، اعلام تفیر هم مهمترین و پرمعنی ترین جنبه فلسفه او نیست. هراکلیتس بر «کلام» خود یعنی بر پیام مخصوص خود به بشر تأکید می کند. و در چنین کاری به زحمت ممکن بود خود را محق احساس کنند اگر آن پیام بیش از این حقیقت نبود که اشیاء دائما در حال دگرگونی اند؛ این حقیقت را دیگر فیلسوفان أبونی در یافته بودند و خصیصه چندان نوی در آن نبود.