1. خانه
  2. /
  3. کتاب ضیافت

کتاب ضیافت

نویسنده: افلاطون
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
2.88 از 4 رأی

کتاب ضیافت

Symposium
٪10
120000
108000
4.64 از 7 رأی

کتاب ضیافت

The Symposium
٪10
130000
117000
معرفی کتاب ضیافت
کتاب ضیافت، اثری نوشته ی افلاطون است که 385 سال قبل از میلاد مسیح به رشته ی تحریر درآمد. ضیافتی در یونان برپاست. گروهی از متفکرین آتن در بزم میگساری جمع اند و دیدگاه های خود را در مورد عشق مطرح می کنند. در مکالمات آن ها، موضوعاتی چون نقش های جنسیتی، روابط جنسی در جامعه و تعالی غرایز اساسی انسان، بازتاب دارد. این مباحثه زمانی اوج می گیرد که سقراط، استاد افلاطون، دیدگاه های مرسوم زمانه را به چالش می کشد. او مدافع عشقی معنوی است که به تعالی روح انسان می انجامد. در کتاب ضیافت، دیدگاه ها و ایده های متفاوتی درباره ی ماهیت عشق، با مهارتی کم نظیر در هم تنیده شده اند: عشق به عنوان واکنشی به زیبایی، نیرویی کیهانی، انگیزه ای برای کنش های اجتماعی و ابزاری برای تربیت اخلاقی.
درباره افلاطون
درباره افلاطون
افلاطون، زاده ی 427 و درگذشته ی 347 پیش از میلاد، فیلسوف برجسته ی یونان باستان بود. او نخستین فیلسوفی است که آثار مکتوبش به جای مانده است. علاوه بر این، بسیاری او را بزرگترین فیلسوف تاریخ می دانند.افلاطون در آتن و در یک خانواده ی قدرتمند سیاسی و اشرافی متولد شد. او از بچگی بسیار تیزهوش بود. پدر افلاطون برای او بهترین معلم موسیقی، فلسفه، ژیمناستیک، و ادبیات را به خدمت گرفت. افلاطون در بیست سالگی برای تکمیل دانسته های خود، شاگرد سقراط شد و این همنشینی و شاگردی به مدت هشت سال ادامه یافت. او در سال 399 پیش از میلاد، شاهد اعدام خودخواسته ی آموزگارش سقراط به حکم دادگاه آتن بود و در اینباره نوشته است که سقراط پیشنهاد فرار از آتن را رد کرد. افلاطون پس از اعدام سقراط، آتن را ترک کرد. او برای چندین سال در شهرهای یونان و کشورهای بیگانه به گردش پرداخت و پس از سفری به سیسیل، در چهل سالگی به آتن بازگشت و مکتبی فلسفی ایجاد کرد که به نام آکادمی مشهور شد. افلاطون در سال 347 قبل از میلاد مسیح درگذشت و رهبری آکادمی را به خواهرزاده ی خود، اسپئوسیپوس که همچنین شاگردش بود، واگذار کرد.
ویژگی های کتاب ضیافت
  • جزو فهرست برترین آثار فلسفی گودریدز
نکوداشت های کتاب ضیافت

یکی از بزرگترین آثاری که تا به حال درباره ی ماهیت عشق نوشته شده است.

Allan Bloom, American philosopher

گفت و گویی حیرت آور درباره ی جنسیت و غرایز انسانی.

Penguin

کتابی شگفت انگیز.

Barnes & Noble
قسمت هایی از کتاب ضیافت

عشق به بیان ساده همان شوق کامل شدن و در پی کمال بودن است.

هر کس بویی از عشق ببرد، شاعر می شود. عشق است که روح بیگانگی را از ما می گیرد و از روح دوستی و مهر سرشارمان می سازد. اوست که خوش خویی می بخشد و ترش رویی را می زداید. موهبتش، موهبت نیک خواهی است نه کین خواهی و بدخواهی؛ مهر عظیم است. خردمندان را به تأمل و خدایان را به شگفتی وا می دارد. آن که از او محروم است، می طلبدش، و آن که از نعمت درک او برخوردار است چون گنجی عزیزش می دارد.

به رغم آن چه که شما گفتید، عشق اصلا زیبا نیست، بلکه درست بر عکس، عشق در مقابل زیبایی است. عشق در حقیقت «طلب زیبایی» است، و کسی در «طلب» زیبایی می رود که فاقد آن باشد.

مقالات مرتبط با کتاب ضیافت
پنج مکتب فلسفه در یونان باستان
پنج مکتب فلسفه در یونان باستان
ادامه مقاله
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

افلاطون، بنیان گذار جمهوری اندیشه
افلاطون، بنیان گذار جمهوری اندیشه

اندیشه های افلاطون هنوز هم عمیقاً برانگیزاننده و جالب توجه باقی مانده اند. چیزی که به این اندیشه ها اتحاد و پیوستگی می بخشد، بلندپروازی و آرمان گرایی موجود در آن هاست.

آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر
آثار کلاسیک، پنجره ای رو به میراث و گذشته ی بشر

وقتی که آثار کلاسیک را مطالعه می کنید، در واقع در حال خواندن کتاب هایی هستید که نقشی اساسی در شکل گیری چگونگی نوشتن و خواندن ما در عصر حاضر داشته اند

نظر کاربران در مورد "کتاب ضیافت"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

شاهکاری که هر انسانی اگر به فلسفه علاقه منده باید مطالعه کنه.

1403/02/16 | توسطعلی حسینی
2
|

نکته ظریفی که افلاطون اینجا از زبان سقراط نقل می‌کند این که عشق،بی طرف است.در کتاب واژه "خنثا=خنثی"برای عشق استفاده شده است.عشق یا همان اروس می‌تواند هم‌به عالی مایل شود و هم به دانی.نکته ظریف‌تر نیز این که زیبایی برتر از عشق است؛چراکه عشق در جوش و خروش است از برای رسیدن به زیبا و زیبایی. به قول فلوطین=پلوتینوس(با افلاطون مشتبه نشود)،عشق یا همان اروس،زاده فقر و روندگی=طلب است به این معنا که عشق همواره نیازمند،محتاج و در نتیجه رونده است بسوی چیزی که محتاج نیست و آن،معشوق است که می‌توان زیبایی نامیدش.

1402/02/23 | توسطکاربر سایت
4
|
پاسخ ها

کدام ترجمه خوب است بزرگوار؟ آیا کتاب ممیزی خورده است یا خیر؟

1403/09/04|توسطشهریار پیری
0

عاشقی که با تن بشری و نه با نفس انسانی عشق میورزد، او را نه قدر و قیمتی هست و نه عشق او را دوام و ثباتی؛ زیرا دلباخته چیزی شده که دوام و بقایی ندارد... -از متن کتاب-

1401/07/18 | توسطسهند ابراهیمی
16
|
پاسخ ها

مدت شش ماه می‌راندند کام/تا به صحت آمد آن دختر تمام/بعد از آن از بهر او شربت بساخت/تا بخورد و پیش دختر می‌گداخت/ چون ز رنجوری جمال او نماند/جان دختر در وبال او نماند/چونک زشت و ناخوش و رخ زرد شد/اندک اندک در دل او سرد شد/ عشق هایی کز پی رنگی بُوَد/عشق نَبْوَد عاقبت ننگی بُوَد (مثنوی معنوی، دفتر اول)

1402/02/08|توسطمحمد جواد خوشنامی
17

هر فرد انسانی تنها دارای یک میل جنسی نمی‌باشد بلکه پنج تا که چهارتا از آنها فرعی و مخفی و پنهانی اند و یکی از آنها اصلی و آشکار و ظاهری. براساس امیال جنسی پنجگانه هر فرد انسانی تنها دارای یک سرنوشت جنسی به شکل یا مرد یا زن نمی‌باشد بلکه پنج تا. بر اساس امیال و سرنوشت‌های جنسی پنجگانه هر فرد انسانی تنها دارای یک من یا یک خود و یا یک نفس مجرد نمی‌باشد بلکه ده تا مشتمل بر نفس مردانه و پنج نفس زنانه. بر اساس حقایق بالا هر فرد انسانی تنها دارای یک حیات یا زندگی دنیوی نمی‌باشد بلکه زندگی‌های فراوان.

1401/02/22 | توسطلی لی - کاربر سایت
3
|

یک رساله بسیار زیبا در تعریف و مدح عشق، سخنانی بدیع و متفاوت راجع به عشق

1399/04/31 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
6
|