1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا

آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا

پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا

Sonata Electronica
٪25
130000
97500
معرفی آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا
ارکستر سمفونیک ملی اوکراین
رهبر: ولادیمیر سیرنکو
ویلن: سیروس فروغ

درباره‌ی این اثر، به قلم سینا صدقی می‌خوانیم:««کنسرتو ویلن شماره‌ی 4» برای ارکستر زهی و کوبه ای اپوس 261، به دوره‌ی چهارم آهنگسازی علیرضا مشایخی باعنوان «مانیفست» اختصاص دارد. این نام، بر مفاهیمی همچون اعلامیه، بیانیه و نظایر آن دلالت ندارد بلکه معنای اصلی آن «آشکارگی» است. «تفاوت ها» از مسائل بنیادین اندیشه‌ی علیرضا مشایخی است، ازاین رو در دوره‌های پیشین آهنگسازی‌اش صورت‌بندی‌های گوناگونی از «مسئله‌ی تفاوت‌ها» به دست داده است. اما ازآنجاکه در دوره‌ی «مانیفست»، موضوع اصلی اندیشه‌ی علیرضا مشایخی بر مدار «امر پوشیده» می‌گردد، درصدد است تا نسبت‌های پوشیده و فراموش‌شده میان دوره‌های متفاوت تاریخ موسیقی را آشکار و یادآوری کند..«سناتا الکترونیکا شماره ی 2» برای ویلن و نوار کامپیوتر، اپوس 178، علیرضا مشایخی آثار خود را مبتنی بر امکانات جدید موسیقی الکترونیک دوباره می‌بیند و در این بازنگری سعی می‌کند وجه دیگری از آثار خود را به موضوع آهنگسازی تبدیل کند. در این اثر، «سنات برای ویلنسل» شماره‌ی 1 که در سال 1965 تصنیف شده بود به پیشنهاد سیروس فروغ برای ویلن و نوار کامپیوتر تنظیم و به او تقدیم شده است..«تنالین شماره‌ی 2» برای ویلن و نوار کامپیوتر، اپوس 173، توجه به مرکزیت یک محور تن که در «تکرار» خودْ «تداوم» ملدی را می‌سازد، مهمترین مسئله‌ی آهنگساز است. ازاینرو در این اثرْ، دینامیسم درونی ملدی، به واسطه‌ی «تکرار» و «تداومْ» یک وضعیّت «مدیتاتیوْ» می‌سازند و «تنالین» را در ادامه ی رویکرد آهنگساز در قطعات «میترا» اپوس 90 و «سنات برای پیانو شماره‌ی 2» اپوس 157 قرار می دهد..»
درباره علیرضا مشایخی
درباره علیرضا مشایخی
علیرضا مشایخی (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۱۸ در تهران) آهنگساز و موسیقی‌دان ایرانی است.
برخی او را پایه‌گذار موسیقی مدرن در ایران و از نخستین آهنگ‌سازان مدرن ایرانی می‌دانند. او در وین و اوترخت هلند به تحصیل پرداخت و با حوزه‌های موسیقی معاصر و سبک‌های نوین آشنا شد.
نخستین استادان او در ایران لطف‌الله مفخم پایان (موسیقی ایرانی)، حسین ناصحی (آهنگ‌سازی) و افلیا کمباجیان (پیانو) بودند. سپس در وین نزد اساتید آهنگسازی به نام‌های هانس یلینک (برجسته‌ترین نظریه‌پرداز مکتب وین و شاگرد شونبرگ) و کارل شیسکه به ادامه تحصیل پرداخت. او پس از به پایان رساندن دورهٔ آهنگ‌سازی در آکادمی موسیقی وین، برای ادامه تحصیل و پژوهش در زمینه موسیقی الکترونیک به اوترخت در هلند رفت و در آنجا در کلاس‌های گوتفرید میشائیل کونیگ از پایه‌گذاران انستیتو زونولوگی هلند شرکت جست. او در مدت پانزده سال اقامتش در هلند اقدام به فعالیت‌های گسترده آهنگ‌سازی و پژوهشی نمود و در آنجا بود که اساس موسیقی چندفرهنگی (یکی از شیوه‌های نگرش او به موسیقی ایرانی) را پی‌ریزی کرد.
علی‌رضا مشایخی نخستین آهنگ‌سازی است که به شکل گسترده‌ای، پیام‌آور نوگرایی در موسیقی ایران است، و احتمالاً اول کسی بوده که موسیقی ایرانی به سبک الکترونیک ساخته‌است. آثار وی بیش از چهل سال است که در داخل و خارج از ایران اجرا می‌شوند.
دسته بندی های آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی سناتا الکترونیکا" ثبت می‌کند