اگر فرض بر این باشد که عقل محض، انگیزه ای عملی یعنی انگیزه ای کافی و وافی برای ایجاب اراده، در درون خویش دارد، در آن صورت قوانین عملی موجود است، وگرنه همه ی اصول عملی، دستور صرف خواهند بود. در موردی که اراده ی یک موجود متعقل به صورت پاتولوژیک تأثیر پذیرفته باشد، ممکن است دستورها با آن قوانین عملی که از سوی خود آن موجود مورد تصدیق قرار گرفته اند، تعارض پیدا کنند.
حال به کسی می گوئیم نباید وعدهی دروغ بدهی؛ این قاعده ای است که فقط به اراده ی او ارتباط پیدا می کند، صرف نظر از اینکه مقاصد احتمالی وی از این رهگذر قابل وصول باشد یا نباشد. فقط اراده است که باید به صورت پیشین از طریق آن قاعده به طور کامل موجب شود ا ین پیدا کنند. حال اگر این قاعده را به لحاظ عملی قاعده ای صحیح یافته در آن صورت این قاعده یک قانون است، زیرا یک امر مطلق است.
این ایده که جهان پیرامون به ذهن انسان وابسته است، یکی از بزرگترین مشارکت های «کانت» در فلسفه به شمار می رود و همچنان موضوعی مهم و بحثبرانگیز در نظر گرفته می شود.
«کانت» در دوره ای بسیار جالب توجه در تاریخ یعنی دوره ای که آن را با نام «عصر روشنگری» می شناسیم، به خلق اثر پرداخت.
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
ترجمه آقای رحمتی پر از نامفهومات و تعارضات است، همه این ایرادات در ترجمه جدیدتر استاد سسید مسعود حسینی از نشر نی رفع شده است و متنی تا حد ممکنه گویا و روان به دست میدهد، توصیه بنده بی تردید ترجمه نشر وزین نی است که از نظر دیزاین و لی اوت و صفحه آرایی نیز اثری فاخر خلق کرده.
کدوم ترجمه بهتره دوستان؟
سید مسعود حسینی
سلام موجود کنید
سلام.. موجود کنید لطفا