کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

Like blood in my veins
نامه های احمد شاملو به آیدا
کد کتاب : 12963
شابک : 978-6002294715
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 172
سال انتشار شمسی : 1402
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 70
زودترین زمان ارسال : 27 اردیبهشت

معرفی کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا) اثر احمد شاملو

کتاب «مثل خون در رگ‌های من» نامه‌های احمد شاملو به آیدا سرکیسیان است. نامه‌هایی سرشار از عشق و احساس که نه تنها با نثری زیبا نوشته شده و ارزش ادبی دارد، بلکه می‌تواند عشق را به آدم‌ها بیاموزد. اینکه چاره در رفتن و رها کردن نیست و باید با عشق به زندگی ادامه داد. آیدا با ورود به زندگی احمد شاملو، همچون نوری به زندگی او تابید و تبلور این عشق و علاقه را در بسیاری از اشعار شاملو می‌توان دید. در روزگاری زندگی می‌کنیم که معنای دوست داشتن تغییر یافته و شاید از این جهت است که باید این کتاب را بخوانیم تا عشق در ما اثر کند و با آن بیگانه نباشیم. خواندن این کتاب دنیای ما را تغییر داده و مسیر عشق را نمایان می‌کند. این نامه‌ها به ما می‌گویند که زندگی بی عشق بی معنا و پوچ است، پس باید عاشق بود و عاشقی کرد تا در مسیر درست زندگی قرار گرفت. بارها شنیده‌ایم که "سیاره‌ی ما دیگر نیازی به آدم‌های موفق ندارد، این سیاره به شدت نیازمند افراد صلح‌جو، درمانگر، ناجی، قصه‌گو و عاشق است". شاملو همچون قصه‌گویی عاشق، در این نامه‌ها از احساسش به آیدایی نوشته که همچون یک ناجی او را از دامان تلخی‌ها نجات داده‌است. نکته‌ی دیگری که در مورد این کتاب حائز اهمیت است و می‌تواند برای نسل جدید جذاب باشد، این است که این نامه‌ها در دهه‌های چهل و پنجاه و از زبان یک شاعر نوشته شده‌است. در روزگاری که زندگی همچون حالا توسط تکنولوژی بلعیده نشده بود و عشق در جملات کوتاهی که این روزها در فضای مجازی دست به دست می‌شوند، خلاصه نمی‌شد. انسان‌هایی بودند که قلم در دست می‌گرفتند و برای عشق نامه می‌نوشتند. نامه‌هایی که احساس و علاقه در تک تک کلماتشان عیان بود و هیچ‌گاه از بین نمی‌رفت. در انتهای کتاب نیز تصویر تعدادی از نامه‌های شاملو که با دست خط خودش نوشته شده، آورده شده‌است.

کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا)

احمد شاملو
احمد شاملو (۲۱ آذر ۱۳۰۴–۲ مرداد ۱۳۷۹) متخلص به الف. بامداد یا الف. صبح، شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ نویس و از دبیران کانون نویسندگان ایران پیش و پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود. شاملو تحصیلات کلاسیک نامرتبی داشت؛ زیرا پدرش افسر ارتش بود و پیوسته از این شهر به آن شهر اعزام می شد و از همین روی، خانواده اش هرگز نتوانستند برای مدتی طولانی جایی ماندگار شوند. . شاملو علاوه بر شعر، فعالیت هایی مطبوعاتی، پژوهشی و ترجمه هایی شناخته شده دارد. مجموعهٔ کتاب کوچه او بزرگ ترین اثر پژوهشی...
قسمت هایی از کتاب مثل خون در رگ های من(نامه های شاملو به آیدا) (لذت متن)
به خانه ای می اندیشیدم که تو کدبانوی آنی - خانه ای که در آن مرا نیز در شمار کودکان می شمرند، اگرچه سی و چند سال از آن گذشته باشد و عشقی که به من می دهند اکسیری حیات بخش است از عشق دختری به پدر، زنی به شوهر، و مادری به پسرش! آیدای من ! تصور زندگی با تو در آن خانه، بر فراز آن تپه، آنقدر خیال انگیز و شیرین بود، آنقدر شوق انگیز بود، و من در این رویا : چنان فرو رفتم که اگر هم الان عمرم به آخر برسد باز هم خودم را مغبون نمی شمرم… آیدای من تا هنگامی که هنوز کلماتی دارم تا عشق خود را به تو ابراز کنم زنده ام…

زندگی را می طلبم. شور زندگی در من فریاد می کشد… آه اگر واقعا” کنار من بودی!… تو همزاد من هستی… به من بنویس تا یقین داشته باشم که تو هم مثل من در انتظار آن شب های سفیدی…

در انتظار تلگرافت اعصابم دارد له می شود، چون همه چیز بسته به جواب توست… تمام بچه های مهربان خوب و مهربان این جا دست به دست هم داده اند که ما را این جا ماندگار کنند و از همه بالاتر افتخار کنند که تو نازنین من، عروس تبریز خواهی شد، برای این که این ها خوب هستند و ما را دوست دارند آیدای احمد را و احمد آیدا.

نمی دانم. نمی دانم این «بدترین شب ها» را شروع کرده ام یا دارم شروع می کنم. اما، به هر تقدیر، این ساعات تاریک و بی امید، این روزهایی که دست کم، اگر هیچ موفقیت دیگری درش نبود، اینش بود که به امید دیدار تو شروع می شد و حتی اگر هم در آخرین ساعات شب با نومیدی کامل، مثل دفتری بر هم نهاده می شد، باز این امید که فردا بتوانم ببینمت زنده نگهم می داشت، می دانی؟ از فردا صبح، دیگر این امید را هم از دست خواهم داد.