1. خانه
  2. /
  3. کتاب نوبت شاهنامه خوانی

کتاب نوبت شاهنامه خوانی

3.7 از 1 رأی

کتاب نوبت شاهنامه خوانی

پسری که پیر به دنیا آمد
It's time to read the Shahnameh
انتشارات: شهر قلم
٪15
130000
110500
معرفی کتاب نوبت شاهنامه خوانی
«نوبت شاهنامه‌خوانی (پسری که پیر به دنیا آمد)» مجموعه‌ای است به نویسندگی علی‌اصغر سیدآبادی، نویسنده و فعال حوزه ادبیات کودک و نوجوان. این مجموعه برای آشنایی نوجوانان با یکی از گنجینه‌های ادب فارسی، یعنی شاهنامه فردوسی نوشته شده است. شاهنامه بعد از گذشت هزار و چند سال همچنان خوانده می‌شود. توانایی فردوسی در قصه‌پردازی و شخصیت‌پردازی این کتاب را تبدیل به اثری ماندگار و خواندنی در همه‌ی ادوار تاریخ کرده است.
داستان‌های شاهنامه اگر به زبانی ساده روایت شوند، نوجوانان نیز می‌توانند از آن‌ها لذت ببرند. این امر علاوه‌بر آشنایی کودکان با منشأ بسیاری از قصه‌ها و اسطوره‌های ایرانی، گامی ابتدایی‌ است برای واردن شدن به مسیری لذت‌بخش تا در آینده آن‌ها به سراغ خود کتاب شاهنامه بروند.
علی‌اصغر سیدآبادی در این مجموعه، بسیاری از داستان‌های جذاب شاهنامه را با نثری ساده و قابل فهم برای نوجوانان بازنویسی کرده است. در این مجموعه اسطوره و افسانه و واقعیت در هم می‌آمیزند تا تاریخ ایران را روایت کنند. نویسنده با نگاهی تازه به سراغ شاهنامه رفته است و با گزینشی دقیق، داستان‌های شاهنامه را در بافتی جدید و مطابق سلیقه‌ی نوجوانان امروزی روایت کرده است. این روایت‌ها را تصویرهایی ساده و رنگی متناسب با فضای تاریخی و اسطوره‌ای شاهنامه همراهی می‌کنند تا کتاب‌ها جذابیت بیشتری برای نوجوانان داشته باشند. «پسری که پیر به دنیا آمد» عنوان این جلد از مجموعه نوبت شاهنامه‌خوانی است. این کتاب شامل دو داستان است: عنوان داستان اول زال و سیمرغ است و عنوان داستان دوم زال و رودابه. داستان اول مربوط به داستان زال و سیمرغ و تولد زال است. این داستان در زمانی پادشاهی منوچهر رخ می‌دهد. سام فرزندش زال را رها می‌کند و سیمرغ او را به البرزکوه می‌برد و از او مراقبت کند تا بزرگ شود. زال پهلوانی نامی می‌شود با سر و مویی سپید. ستاره‌شناسان آینده‌ای روشن برای زال پیش‌بینی می‌کنند.
داستان دوم از ماجرای عشق زال و رودابه آغاز می‌شود و با تولد رستم پهلوان نامی ایران، تمام می‌شود. سیندخت و مهراب، منوچهر سام، زال و سام، سام و سیندخت، زال و منوچهر، از زابل تا کابل، رودابه و رستم عناوین بخش‌های مختلف داستان دوم کتاب هستند.
«نوبت شاهنامه‌خوانی» مجموعه‌ای خواندنی و جذاب است که علاوه‌بر داستان‌های شگفت‌انگیز و زیبا، نوجوانان را با یکی از کتاب‌های مهم و کلاسیک ادبیات ایران و البته تاریخ آشنا می‌کند.
درباره علی اصغر سیدآبادی
درباره علی اصغر سیدآبادی
علی اصغر سیدآبادی (زادهٔ ۱۳۵۰ در سیدآباد) مروج کتاب خوانی، نویسنده کودک و نوجوان و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان ایرانی است.
تا امروز حدود ۶۰ کتاب از او منتشر شده که موضوع برخی از آنها مباحث نظری ادبیات کودک و نوجوان و باقی داستان و شعر برای کودکان و نوجوانان است. سیدآبادی در سال ۱۳۹۷ از سوی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان به عنوان یکی از کاندیداهای ایرانی برای دریافت جایزه آسترید لینگرن معرفی شده است.
او در سال ۱۳۹۳ برای مجموعهٔ ۳جلدی «قصه های بز زنگوله پا» به خاطر «استفادهٔ خلاقانه از یک قصهٔ قدیمی برای خلق آثار جدید، پرورش تفکر نقادانه در مخاطب و نگاه طنزآمیز به موضوع» از هفدهمین جشنوارهٔ کتاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان لوح تقدیر گرفت. از دیگر آثار سیدآبادی که جایزه گرفته اند می توان به مجموعه «قصه های شیرین مغزدار» و «خاله سوسکه با کی ازدواج کرد؟» اشاره کرد. هم چنین پژوهش او با عنوان شعر در حاشیه دربارهٔ شعر کودک و نوجوان ایران در ششمین دورهٔ پژوهش فرهنگی سال برگزیده شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نوبت شاهنامه خوانی" ثبت می‌کند