1. خانه
  2. /
  3. کتاب راه نجات

کتاب راه نجات

3.1 از 1 رأی

کتاب راه نجات

Rah-e Nejat
ناموجود
60000
معرفی کتاب راه نجات
مرحوم فیض در دوران حیات علاوه بر مشاغل علمی اعمّ از تدریس، و قضاء و امامت و امثال آن در حدود دویست و بیست جلد کتاب و رساله و حواشی معتبر از خود بیادگار گذاشت که معروف‌ترین آنها کتاب وافی، و تفسیر صافی، و حقایق و محجة البیضاء و علم الیقین، و عین الیقین می‌باشد. وی را دیوان شعری است که کرارا به چاپ رسیده است. مرحوم فیض سرانجام در سنّ هشتاد و چهار سالگی در سال 10091 ه‍ در کاشان دیده از جهان فرو بست و در همان شهر بخاک سپرده شد. مزارش در این شهر زیارتگه صاحبدلان و سالکان الی الله است.
امّا کتاب حاضر، چنانکه از مقدّمة آن برمی‌آید گویا مرحوم فیض آن را در پاسخ به درخواست یکی از برادران ایمانی خود به رشتة تحریر درآورده است. کتاب گرچه به ظاهر مختصر می‌نماید ولی مجموعه‌ای از اصول اعتقادی و برنامه‌های اخلاقی و عملی است که با بیانی ساده بیان شده است. مرحوم فیض در این کتاب، ابتدا اصول اعتقادی را بیان می‌کند و پس از آن که به منزلة اساس وزیر بنای ایمان است به بیان تقوا که ثمرة ایمان می‌باشد می‌پردازد و تقوای دل و تقوای جوارح و اعضاء را بیان می‌کند و ارتباط تقوای دل را، با تقوای جوارح و اعضاء توضیح می‌دهد، وی در تمام مباحث کتاب، ابتدا بعضی از آیاتی را که در آن زمینه رسیده می‌آورد. و بعد با فرمایشات معصومین بحث را کامل می‌نماید.
درباره ملا محسن فیض کاشانی
درباره ملا محسن فیض کاشانی

ملا محمدمحسن فیض کاشانی (زادهٔ ۱۰۰۷ در کاشان – درگذشتهٔ ۱۰۹۰ هجری قمری در کاشان) (۹۷۷–۱۰۵۸ هجری شمسی)، حکیم، محدث و عارف دوره صفوی و از بزرگترین دانشمندان شیعه است. نام او محمدمحسن مشهور به ملا محسن و تخلص وی فیض بوده است.
ملا محمدمحسن داماد بزرگ ملاصدرای شیرازی بوده است. در فقه و اصول و فلسفه و کلام و حدیث و تفسیر قرآن و شعر و ادب توانا و در تمامی این‌ها و رشته‌های دیگر آثاری از خود به یادگار گذارده است. البته در پایان عمر، از آنچه از فلسفه، تصوف، اصول،‌فقه،‌اصول و کلام استفاده نموده، پشیمان گشته و آن را بر سبیل تمرین و نقل مطلب و تحرّی حقیقت معرفی نموده است. فیض کاشانی در شهر کاشان زاده شد. خاندان او عموماً از علما و دانشمندان خوشنام کاشان بودند، به ویژه جدش شاه محمود، پدرش شاه مرتضی و برادرانش مولی محمد معروف به نورالدین و مولی عبدالغفور و فرزندان آنها محمدهادی بن نورالدین و محمد مؤمن عبدالغفور و فرزند خود فیض مولی محمد ملقب به علم‌الهدی همگی دارای مقام عالی دینی بودند که تالیفات و تصنیفات نفیسی داشته‌اند. فیض در قم زندگی می‌کرد اما وقتی که شنید سید ماجد بحرانی وارد شیراز شده به قصد کسب فیض به آنجا رفت و در آن شهر با دختر ملاصدرا معروف ازدواج نموده و لقب فیض را نیز از او گرفت. وفات فیض به سال ۱۰۹۰ هجری قمری اتفاق افتاده و مدفن او در کاشان در مقبره‌ای به نام کرامت یا کرامات واقع است.

دسته بندی های کتاب راه نجات
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب راه نجات" ثبت می‌کند