"سواد بصری در پوشاک" اثری است به قلم دکتر "مریم مونسی سرخه" و "سارا حسین زاده قشلاقی" که در چهار گفتار با عنوان های "لباس و ملحقات"، "پارچه"، "تاثیر رنگ در طراحی لباس" و "تجهیزات"، اصول و مبانی اصلی در کسب "سواد بصری در پوشاک" را به خواننده ارائه می کنند. هر کدام از این گفتارها دارای تقسیم بندی به انواع و تاثیرات مبانی معرفی شده اند و با جزییات مفصلی هر کدام از آن ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند. "مریم مونسی سرخه" و "سارا حسین زاده قشلاقی" این کتاب را با پیش فرض آشنایی ابتدایی مخاطبان با مبانی هنرهای تجسمی به نگارش درآورده اند، بنابراین داشتن پیش زمینه ای در مقوله ی هنرهای تجسمی به درک هرچه بیشتر و بهتر اثر کمک خواهد کرد.
نویسندگان با نگاه به پوشاک به عنوان یک اثر هنری، نکات موثر در ساخت بصری آن نظیر عناصر اولیه، ترکیب بندی، کنتراست، خطوط، رنگ و شکل ها را مورد بررسی قرار داده و آموزش "سواد بصری در پوشاک" را عاملی جهت درک بهتر و توسعه ی توانایی بصری می دانند. کتاب "سواد بصری در پوشاک"، تلاش می کند تا مفاهیم ساده ی دیداری را با هدف درک پیام های بصری به خوانندگان ارائه کند تا از دریچه ی یادگیری مبانی اولیه ی طراحی لباس، فهم عمیقی تری از مفاهیم بصری نهفته در آن پدید آید.
"مریم مونسی سرخه" و "سارا حسین زاده قشلاقی" کوشیده اند تا علاوه بر مبانی مطرح شده، معادل اصطلاحات تخصصی مربوط به اجزای لباس در زبان انگلیسی را بازگو کرده و سبک نگارش متون را با بهره گیری از نظرات اساتید طراحی لباس و منابع تخصصی فارسی و لاتین در این حوزه به نگارش درآورند.
کتاب سواد بصری در پوشاک