1. خانه
  2. /
  3. کتاب تروریسم رسانه ای

کتاب تروریسم رسانه ای

3.4 از 1 رأی

کتاب تروریسم رسانه ای

کژکارکردهای شبکه های اجتماعی
Media terrorism
انتشارات: سروش
٪15
295000
250750
معرفی کتاب تروریسم رسانه ای
شبکه‌های اجتماعی از یک‌سو امیدزا هستند و درهای زیادی را به‌سوی دموکراسی، آزادی بیان، حقوق شهروندی و آزادی اطلاعات می‌گشایند و از سوی دیگر بستری برای ابراز خشم و مقاومت مدنی صداهای خاموش هستند.
«بی‌واسطگی» و «گمنامی»، مخاطره در کنشگری اجتماعی را تقلیل داده و عصر جدیدی برای ظهور گفتمان‌های با هویت مقاومت و ضد قدرت در این شبکه‌ها آغاز شده است. نسل نوپدید تروریسم از قابلیت شبکه‌های اجتماعی برای پیشبرد اهداف خود بهره می‌گیرد.
شواهد و قرائن موید آن است که در دو دهه‌ی اخیر گروه تروریستی دولت اسلامی (داعش) برای دستیابی به اهداف نامشروع خود از شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و توییتر برای برنامه‌ریزی، جذب، سازماندهی، آموزش نیروها، هدایت، رهبری، کنترل و نظارت بر عوامل عملیات‌ها و اقدامات تروریستی، تبلیغات و اطلاع‌رسانی بهره گرفته که بسیار چالش‌آفرین هستند.
این کتاب در ۱۰ فصل تدوین شده است:
فصل ۱، به «مفهوم‌شناسی حوزه‌ی تروریسم رسانه‌ای»، ازجمله تعریف تروریسم، گونه‌شناسی تروریسم، و مفاهیم رسانه‌ای مانند رسانه‌های جمعی، رسانه‌های اجتماعی و شبکه‌های اجتماعی پرداخته است.
در فصل ۲، «نظریه‌ها و استراتژی‌های شبکه‌های اجتماعی»، با ده نظریه‌ی مرتبط با شبکه‌های اجتماعی آشنا می‌شوید.
در فصل ۳، «پارادایم فناوری اطلاعات و ارتباطات»، سیر تحول وسایل ارتباط‌جمعی، ظهور جامعه‌ی شبکه‌ای، ظهور رسانه‌های اجتماعی و ظهور شبکه‌های اجتماعی مدنظر قرار گرفته است.
فصل ۴ به تبیین «مبانی نظری تروریسم رسانه‌ای» اختصاص یافته و درباره‌ی نسبت تروریسم و رسانه‌های جمعی، تروریسم و شبکه‌های اجتماعی بحث کرده است.
فصل ۵ به «تروریسم در قاب شبکه‌های اجتماعی» پرداخته و اهمیت شبکه‌های اجتماعی؛ تروریسم فیس‌بوکی و تروریسم توییتری و همچنین کارکردهای آنان برای تروریسم را بیان کرده است..
فصل ۶ به «تبیین چالش‌ها و راهبردهای رویارویی با تروریسم رسانه‌ای» پرداخته است.
در فصل ۷ درباره‌ی «ظهور، خاستگاه و مبانی ایدئولوژیک داعش و تحلیل نمونه‌هایی از عملیات‌های تروریستی این گروه» اطلاعاتی ارائه شده است.
فصل‌های ۸ و ۹ به «رویکرد گروه داعش در شبکه‌های اجتماعی (فیس‌بوک و توییتر) و راهبردهای مقابله با چالش‌های این گروه» از دیدگاه اساتید و متخصصان رسانه‌های اجتماعی و علوم ارتباطات مبادرت شده است.
محوری‌ترین بحث و درعین‌حال جدیدترین موضوع، فصل ۱۰ کتاب است که با عنوان «مدل دروازه‌بانی خودگزین شبکه‌های اجتماعی» متضمن نظریه‌ای جدید در باب شبکه‌های اجتماعی است و در آن استراتژی‌ها و راهکارهای مقابله با چالش‌های تروریسم رسانه‌ای در این شبکه‌ها بیان شده است.
درباره حجت الله عباسی
درباره حجت الله عباسی
دکترحجت اله عباسی متولد سال 1338، نویسنده، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه و دارای دکتری مدیریت رسانه از دانشگاه تهران می باشد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تروریسم رسانه ای" ثبت می‌کند