1. خانه
  2. /
  3. کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری

کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری

پیشنهاد ویژه
4 از 1 رأی

کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری

رویکردی به طرح مساله فرهنگ‌گرا و کاربرمحور در معماری
Architecture
انتشارات: علم معمار
٪20
200000
160000
معرفی کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری

نوشتار  فوق در مورد «تعیین کننده» ها در طراحی معماری است؛ امّا نه از دید روند طراحی، بلکه از منظر نظامی که معماران در درون ان حرکت و فعالیت می کنند؛ نقش این نظام و فرایندهای پس زمینه ان، از عرصه هایی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است.در این گفتارها، سعی شده است که نشان داده شود، معماری، پیش از انکه بتواند تعریف شود، در بسترهای هشت گانه ای جریان می یابد که از بن با هم متمایزند؛ انچنانکه تعریف معماری در هریک از این هشت بستر مفهومی (که نام «پارادایم» بر انها نهاده شده است)، با دیگر بسترها، متمایز خواهد بود، چه رسد به ارزش ها و شیوه های عمل؛ لذا دیگر نمی توان از یک «چیز» به عنوان معماری نام برد، بلکه باید از معماری ها یاد کرد.

انچه این معماری ها را از هم متمایز می کند، در وهله ال، «مساله»ای است که معماری برای پاسخ به ان، به صحنه می اید و نه پاسخ کالبدی ان؛ لذا این تقسیم بندی با دیگر تقسیم بندی های رایج معماری برحسب سبک، تاریخ، فلسفه و … این تمایز را دارد که به منشا و علت وجودی معماری، به عنوان پایه طبقه بندی، رجوع کرده است.پس از طرح این هشت گانه، کتاب که شامل پنج فصل است، به ایجاد چارچوب نظری لازم برای پارادایم جایگزین این هشت گانه می پردازد، که بتواند در این روزگار، ما را به سمت تحقق رشته و حرفه ای برای واقعیت بخشی به ارمان «سرپناه حضور انسانی»، سوق دهد؛ تعریف ساده ای که تمام وجوه انسانی معماری را پوشش می دهد.

این چارچوب، با تاکید بر نقش بنیادی فرهنگ کلی در مقابل فرهنگ جزیی و فرهنگ نهاد معماری، سامان داده می شود و پس از ارایه ان، در فصل چهارم، برای «شناخت مساله» در این پارادایم جدید، راهکارهای عملی تری ارایه می شود و مدلسازی نوینی برای کاربرد موضوعات روانشناسی محیطی در طراحی، معرفی می شود. فصل پنجم نیز ضمن بیان روندی برای استخراج ایده ال های فرهنگی (با تاکید بر فرهنگ اسلامی) به ارایه نمونه کاربردی این راهکارهای عملی اختصاص دارد و به نوعی به روند برنامه دهی و طراحی اولیه در پارادایم پیشنهادی، می پردازد.

درباره مسعود ناری قمی
درباره مسعود ناری قمی

دکتر مسعود ناری قمی ُ متولد 1358 ُ استادیار دانشگاه فنی و حرفه ای قم ُ پزوهشگر جوان عرصه معماری اسلامی است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از پردیس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دکتری تخصصی معماری از همین دانشگاه است. او مولف بیش از 40 مقاله و 8 کتاب در زمینه معماری است.

دسته بندی های کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پارادایم‌ های مساله در معماری" ثبت می‌کند