1. خانه
  2. /
  3. کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست

کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست

نویسنده: محمدرضا ملاهاشمی
3.7 از 1 رأی

کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست

Write a complaint
انتشارات: اندیشه بیگی
٪15
340000
289000
معرفی کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست
«نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست»، اثری از محمدرضا ملاهاشمی و صادق عباسی، به عنوان یک راهنمای جامع و عملی در فن دادخواست‌نویسی در نظام قضایی کشور نوشته شده است. این کتاب می‌کوشد تا فرایند نگارش دادخواست را برای طیف وسیعی از مخاطبان، از دانشجویان حقوق و کارآموزان وکالت گرفته تا وکلای جوان و حتی اشخاصی که خود پیگیر دعاوی‌شان هستند، تسهیل نماید.
کتاب با تبیین جایگاه محوری دادخواست در آیین دادرسی مدنی آغاز می‌شود و به مسائل مقدماتی اما تعیین‌کننده‌ای چون صلاحیت دادگاه، نحوه‌ی دقیق تعیین خواسته و برآورد بهای آن می‌پردازد.، چرا که هر تصمیم در این گام‌های اولیه می‌تواند مسیر پرونده را تغییر دهد. ساختار استاندارد دادخواست، شامل درج صحیح مشخصات طرفین دعوا به نحوی که از بروز ایراداتی نظیر عدم تطابق نام و شناسه ملی جلوگیری شود، تشریح شفاف سبب و منشأ دعوا، و تفکیک دقیق میان ادله و مستندات از پیوست‌های پرونده، از دیگر مطالبی است که کتاب به آن توجه دارد. هنچنین کتاب به صورت کاربردی به تنظیم خواسته‌های مالی ورود می‌کند و شیوه‌ی محاسبه هزینه‌ی دادرسی و ارتباط آن با امکان صدور قرار تأمین خواسته را روشن می‌سازد. به همین ترتیب، دادخواست‌نویسی در دعاوی غیرمالی، با تمرکز ویژه بر مسائل خانوادگی مانند الزام به تمکین یا مطالبه مهریه، و تبیین تفاوت‌های بار اثبات در هر یک، همراه با نمونه‌های متنی، مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین به تبعات ناشی از عدم درج اطلاعات ضروری چون شماره عقدنامه یا کد ملی همسر و ارائه نمونه آرای مبتنی بر رد دعوا به دلیل چنین نواقصی، پرداخته می‌شود.
مسئله‌ی ارائه و استناد به ادله و پیوست‌ها، از جمله نحوه‌ی صحیح ارجاع به اسناد رسمی، چگونگی الصاق تصاویر مصدق مدارک و اهمیت تطبیق شماره‌گذاری پیوست‌ها با فهرست، به دقت موشکافی شده و حتی فرمتی پیشنهادی برای بارگذاری الکترونیکی پیوست‌ها در سامانه عدل ایران، با ذکر جزئیات فنی، عرضه گردیده است.
راهنمایی در خصوص درخواست‌های با ماهیت فوری مانند تأمین خواسته و دستور موقت، با استفاده از تجارب نوسیندگان از دیگر بخش‌های مفید کتاب است. همچنین، نحوه‌ی تنظیم دادخواست‌های مربوط به مراحل اعتراضی یعنی تجدیدنظرخواهی و واخواهی، به تفصیل بیان شده است.
در نهایت، «نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست» مجموعه‌ای از ضمائم شامل فرهنگ اصطلاحات حقوقی، نمونه دادخواست‌های تکمیل‌شده و فهرستی از خطاهای متداول، به عنوان منابعی کاربردی در اختیار خواننده قرار گرفته است.
درباره محمدرضا ملاهاشمی
درباره محمدرضا ملاهاشمی

محمدرضا ملاهاشمی، مولف ایرانی متولد ۱۳۵۹ می باشد.

دسته بندی های کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب نحوه عملی و کاربردی تنظیم و نگارش انواع دادخواست" ثبت می‌کند