1. خانه
  2. /
  3. کتاب سبز و بنفش و نارنجی

کتاب سبز و بنفش و نارنجی

3.6 از 1 رأی

کتاب سبز و بنفش و نارنجی

(گفت و گو با سیمین بهبهانی)
Interviews
انتشارات: نگاه
ناموجود
12000
معرفی کتاب سبز و بنفش و نارنجی
کتاب "سبز و بنفش و نارنجی" ، به گفت و گویی با سیمین بهبهانی می‌پردازد که توسط انتشارات نگاه چاپ شده است. این گفت و گو توسط مهدی مظفری ساوجی بین سال‌های ١٣٨٥ تا ١٣٩٠ انجام شده است. در ابتدای کتاب، یادداشتی کوتاه از سیمین بهبهانی درباره این گفت و گو آمده که پس از مقدمه مهدی مظفری ساوجی در کتاب قرار دارد. بهبهانی در این یادداشت به زمینه گفت و گو اشاره می‌کند که از شگرد شعری خود و نیز نظرگاهش درباره سروده‌های دو شاعر بزرگ، احمد شاملو و مهدی اخوان ثالث، نشات می‌گیرد.

این کتاب به هشت بخش تنظیم شده است. بخش اول شامل مقدمه گفت و گوکننده، یادداشت سیمین بهبهانی، شعری از مهدی مظفری ساوجی به افتخار سیمین بهبهانی و کتاب‌شناسی شاعر است. سپس گفت و گو آغاز می‌شود. در بخش اول گفت و گو با عنوان "شعر"، سیمین بهبهانی به مسائلی مانند سیر تاریخی غزل، تحولات این قالب در دوره‌های مختلف و در شعر شاعران کلاسیک غزلسرا، غزل معاصر، شعر سیاسی و اجتماعی و ارتباط فرم و محتوا پرداخته است.

بخش بعدی کتاب به "زبان و فرهنگ عامه" اختصاص دارد و شامل کارکرد زبان و فرهنگ عامه در شعر سیمین بهبهانی است. بهبهانی در این بخش به اهمیت توجه به زبان و فرهنگ عامه و کاربرد آن در شعر شاعران معاصر نظیر نیما و اخوان ثالث و فروغ فرخزاد و احمد شاملو پرداخته است و همچنین به نقش نویسندگانی چون دهخدا، جمالزاده، هدایت و آل احمد در ثبت و گردآوری فرهنگ عامه.

بخش بعدی گفت و گو با عنوان "زن" به بحث درباره "زن در ادبیات قدیم فارسی" می‌پردازد و با بررسی نگاه به زن در دوره‌های مختلف تاریخی و آثار مهم ادبی ادامه می‌یابد. "مسایل روشنفکری و دموکراسی" عنوان بخش بعدی کتاب است که به مباحثی چون نقش روشنفکران، دموکراسی و آزادی بیان، موانع دموکراسی در ایران و رابطه هنر و سیاست می‌پردازد.

بخش بعدی کتاب درباره "کودتای ٢٨مرداد" است و در این بخش، صحبت‌های بهبهانی درباره مصدق، حزب توده، و حال و هوای روز کودتا و روز بعد از آن آمده است. بخش بعدی، درباره احمد شاملو است و در این بخش بهبهانی درباره زبان در شعرهای شاملو، شعرهای عاشقانه‌اش، جایگاه زن در شعر او و نگاه شاملو به انسان صحبت می‌کند.

آخرین بخش کتاب به موضوع "مهدی اخوان ثالث" اختصاص دارد و در این بخش درباره اخوان ثالث و کودتای ٢٨مرداد، تخیل در شعرهای او، وزن از منظر او و همچنین شباهت‌ها و تفاوت‌های اخوان ثالث با نیما و مسائل روشنفکری او مطرح می‌شود.
درباره مهدی مظفری ساوجی
درباره مهدی مظفری ساوجی
مهدی مظفری ساوجی در سال 1356 ه. ش متولد شده است؛ شاعر معاصر ایرانی است. مهدی مظفری ساوجی فرزند اکبر در ساوه به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش سپری کرد و توانست از دانشگاه پیام نور ساوه در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شود.
فعالیت‌های شعری خود را از سال 1374 شمسی شروع کرده و به مدت چند سال با مطبوعات (مجلات و روزنامه‌های مختلف) همکاری نزدیک داشته است.
مظفری دو مجموعه شعر شاعران معاصر به نام «نغمه‌های رود عطش» و «اشتیاق اطلسی‌ها» را نیز گردآوری و منتشر نموده است.
این شاعر جوان و پرکار مجموعه شعری با نام «شهد اما شوکران» را در زیر چاپ دارد که گردآوری غزل اجتماعی معاصر از عهد مشروطه تا دهه 70 می‌باشد. مهدی مظفری در انواع قالب شعری طبع‌آزمایی کرده است ولی در شعر کلاسیک غزل و مثنوی و در شعر نو قالب نیمایی و سپید را ترجیح می‌دهد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سبز و بنفش و نارنجی" ثبت می‌کند