کتاب خدمتگزار تخت طاووس

In the Service of the Peacock Throne
خاطرات پرویز راجی
کد کتاب : 31358
مترجم :
شابک : 978-9644230103
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 414
سال انتشار شمسی : 1394
سال انتشار میلادی : 1984
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 13
زودترین زمان ارسال : 18 اردیبهشت

در خدمت تخت طاووس
In the Service of the Peacock Throne
یادداشت های روزانهٔ آخرین سفیر شاه در لندن
کد کتاب : 112871
مترجم :
شابک : ‭978-6006182926‬
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 415
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 1984
نوع جلد : جلد نرم
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 18 اردیبهشت

معرفی کتاب خدمتگزار تخت طاووس اثر پرویز راجی

"خدمتگزار تخت طاووس" اثری است که در چهارصد و چهارده صفحه، خاطرات "پرویز راجی" را دربرگرفته است. "پرویز راجی" خاطرات خود را از بازه‌ی زمانی بیست و ششم خرداد ماه سال 1355 تا ششم بهمن ما دو سال بعد، یعنی بازه‌ای که به عنوان "آخ‍ری‍ن‌ س‍ف‍ی‍ر ش‍اه‌ در ل‍ن‍دن‌" فعالیت می‌کرد، در کتاب "خدمتگزار تخت طاووس" ثبت نموده است.
اثر پیش رو که ترجمه‌ای از این کتاب است، شامل متن کامل یادداشت‌های وی بوده و خوانندگان با مطالعه‌ی آن می‌توانند به چند و چون تصمیم‌گیری های محمدرضا پهلوی در انتهای دوران حکومتش پی ببرند. "خدمتگزار تخت طاووس" نوشته‌ی "پرویز راجی" همچنین یک تصویر روشن از واپسین روزهای حکومت پهلوی و نحوه‌ی سقوط آن را از قلم یکی از چهره‌های خدمتگزار این رژیم به دست می‌دهد.
آنچه نویسنده بر آن تاکید دارد، وجهه‌ی یادداشت‌گونه‌ی کتاب "خدمتگزار تخت طاووس" است؛ در واقع او معتقد است که این کتاب با خاطره‌نویسی یا تاریخ‌نگاری‌های معمول از آن دوران متفاوت است و یادداشت‌های روزانه‌ی او، مسائل زیادی را از اندرونی‌ شاه، موارد خصوصی مربوط به دربار، اشک‌ها و لبخندها، خشم و شادی و انواع احساسات مختلف، شامل می‎شود.
آنچه "پرویز راجی" در این کتاب، محور اصلی نگارش خود قرار داده است، سلسله ملاقات‌ها، گفت و گوها و مباحثاتی است که شخص وی با چهر‌ه‌های سیاسی در داخل و خارج از کشور داشته است و طی آن، وضعیت ایران را چه از نظر آنچه در داخل اتفاق می‌افتاده و چه از منظر بازتاب‌های بین‌المللی آن، بررسی نموده است. "پرویز راجی" که آشنایی نزدیکی با نخست‌وزیر مشهور ایران، امیرعباس هویدا داشت، بارها به عنوان مشاور او فعالیت کرد و توسط شخص وی نیز برای سمت سفارت، پیشنهاد شد و راهی لندن شد.

کتاب خدمتگزار تخت طاووس

پرویز راجی
پرویز (کامران) راجی (۲۴ مهر ۱۳۱۵[۲] خورشیدی تهران – ۳ فروردین ۱۳۹۳ لندن) سفیر ایران در بریتانیا در زمان محمدرضا شاه پهلوی (۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷) بود.راجی در سال ۱۳۱۵ خورشیدی در تهران متولد شد. پدرش عبدالحسین راجی، وزیر بهداری کابینهٔ منوچهر اقبال بود. وی تحصیلات متوسطهٔ خود را در آمریکا به پایان رسانید.راجی در سال ۱۳۳۸ از دانشگاه کمبریج کارشناسی اقتصاد گرفت و در سال ۱۳۳۹ به استخدام وزارت نفت درآمد. حضور وی در وزارت نفت سبب آشنایی با امیرعباس هویدا که در آن زمان در این سازمان بود، شد. با نخست&zw...
قسمت هایی از کتاب خدمتگزار تخت طاووس (لذت متن)
من بیست و شش خرداد سال ۱۳۵۵ روز ۴ ژوئن وارد لندن شدم و فردای آن روز حدودا ساعت 10 شب بود که بهنام مرد شماره 2 سفارتخانه تلفن کرد و گفت که: خبر ناگواری دارد. بلافاصله ذهنم متوجه«امیر تیمور» (سفیر قبلی ایران، که هنووز لندن را ترک نکرده بود) شد و پرسیدم: برایش مشکلی پیش آمده؟ بهنام جواب داد: متاسفانه امیرتیمور فوت کرده این کتاب خاطرات پرویز راجی، یکی از وابستگان د ربار پهلوی د وم و سفیر سابق ایران در انگلستان است که در آن، ضمن آشنایی با موضعگیریهای عناد آمیز وی در برابر جریان انقلاب اسلامی، به نکات فراوانی می ‏توان د ست یافت که جز از مفاسد  دوران ستم ‏شاهی حکایت نمی ‏کند .