کتاب برج ایفل

The Eiffel Tower
کد کتاب : 4008
مترجم :
شابک : 9780000589910
قطع : جیبی
تعداد صفحه : 72
سال انتشار شمسی : 1397
سال انتشار میلادی : 1970
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب برج ایفل اثر رولان بارت

کتاب «برج ایفل» در بردارنده‌ی مقاله‌ای از رولان بارت، نظریه‌پرداز ادبی فرانسوی، و همچنین ریمون دوشان ویون است. رولان بارت، برج ایفل را به عنوان یک نماد مرکزی و محوری معرفی می‌کند که پیام‌رسان دوستی جهانی از شهر پاریس است. او به بررسی کارکردها و معانی مختلف برج ایفل می‌پردازد و آن را به عنوان یک بنای تاریخی کامل توصیف می‌کند که هم یک شی و هم موضوع، یک استعاره و یک نماد است. بارت تحلیل خود را فراتر از برج ایفل به جنبه‌های دیگر زندگی روزمره، مانند تور دو فرانس، بازدید از پاریس توسط بیلی گراهام، و طغیان رودخانه سن گسترش می‌دهد. او «متن‌های پنهان» درون این رویدادها را آشکار می‌کند و خوانندگان را تشویق می‌کند تا آن‌ها را با نظرگاه تازه و متفاوتی ببینند و اهمیت فرهنگی آن‌ها را تشخیص دهند. به واقع، بارت از طریق نگاه ساختارگرایانه خود، لایه‌های پیچیده‌ی معنایی را که درک ما از نمادها و رویدادهای فرهنگی را شکل می‌دهد، آشکار می‌کند. همچنین قابل ذکر است که متن بارت، در عین اینکه متنی تخصصی است، به قلمی روان و قابل فهم برای عموم نوشته شده است.
بارت، به طور کلی، از رویکرد ساختارگرایانه پیروی می‌کند. او نشانه‌شناسی - مطالعه‌ی نشانه‌ها و نمادها - را در نقد ادبی و اجتماعی به کار می‌برد. این روش به او این اجازه را می‌دهد که پدیده‌های فرهنگی را کالبدشکافی کند و معانی زیربنایی و پیامدهای اجتماعی آن‌ها را آشکار کند. این مقاله‌ی بارت در سطوح مختلفی مورد تحسین منتقدان قرار گرفته است. در واقع، می‌توان گفت که با اینکه موضوع اصلی کتاب یک بررسی معماری است، با این حال دانش بارت در زمینه‌ی ساختارگرایی و به کارگیری آن در تفسیر یک اثر معماری بسیار مورد توجه قرار گرفته است. کار او تفسیری است بر رابطه‌ی بین جامعه و اشیایی که محیط آن را پر می‌کنند. ایده‌های او بر طیف متنوعی از زمینه‌ها از جمله طراحی، انسان‌شناسی و پساساختارگرایی تأثیر گذاشته است.

کتاب برج ایفل

رولان بارت
رولان بارت، زاده ی ۱۲ نوامبر ۱۹۱۵ و درگذشته ی ۲۵ مارس ۱۹۸۰، نویسنده، فیلسوف، نظریه پرداز ادبی، منتقد فرهنگی، و نشانه شناس معروف فرانسوی بود.از جمله مولفه های مهم آثار او ساختارگرایی و پساساختارگرایی و همچنین تحلیل نشانه شناسانه ی متون ادبی و پدیده های فرهنگی اند.رولان بارت، زبان شناس و نظریه پرداز ادبی فرانسه، بنیان گذار نقد نو شناخته می شود. او با انتشار کتاب درجه ی صفر نویسندگی در آغاز نیمه ی دوم قرن بیستم به شهرت رسید. با انتشار این کتاب ، بنای نقد سنتی فرانسه فرو ریخت و مکتب «نقد تفسیری» ...