1. خانه
  2. /
  3. کتاب اطلس خط

کتاب اطلس خط

3.5 از 1 رأی

کتاب اطلس خط

(تحقیق در خطوط اسلامی)
Atlas-e Khat
انتشارات: سروش
ناموجود
450000
معرفی کتاب اطلس خط
کتاب "اطلس خط" به قلم "حبیب الله فضائلی" تحقیقی ارزنده و دقیق در خطوط اسلامی" است. کتاب کاوشی است که هفده سال از عمر این استاد خوشنویس را به خود اختصاص داده و نتیجه‌ی آن، ارائه‌ی دایره‌المعارفی جامع از تاریخ خوشنویسی در ایران و جهان اسلام، با مجموعه‌ای است که همچون یک باغ‌ از خوشنویسی‌های زیبا و رنگارنگ که سیر تحول این هنر را در بر می‌گیرد، به مخاطب عرضه شده است.
"حبیب الله فضائلی" در طول سالیان متمادی تلاش، برای گردآوری این گوهر ناب از خطوط اسلامی، هرگز دو اصل را فراموش نمی کند: تدوین مرجعی از بنیان و ظهور انواع خطوط، تحول و تغییر خطوط، حروف و نشانه ها از برترین استادان خوشنویسی با وجوه نام‌گذاری خط‌ها در طول تاریخ و همچنین روایت داستان‌ زندگی آن اساتید.
"اطلس خط" کتابی است که انتشار آن قبل از انقلاب اسلامی جایزه بهترین کتاب سال را برای نویسنده به ارمغان آورد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مجددا بازنشر شد که پس از مدت کوتاهی نسخه‌ها چاپ مجدد نیز به فروش رفت و تنها تعدادی نسخه‌ محدود و کمیاب که به بهای بسیار بالا در بازار کتاب، خرید و فروش می‎شد ، آز آن باقی ماند.
انتشارات سروش با توجه به انتظار جامعه خوشنویسی کشور و پس از پیگیری های قابل توجه موفق شد این اثر را به شکلی عالی، بار دیگر منتشر کند و در اختیار دوست‌داران قرار دهد. یکی از انگیزه‌های اولیه استاد "حبیب الله فضائلی" از تالیف کتاب "اطلس خط"، صحبت‌های جسته و گریخته‌ای بود که قبل از انقلاب پیرامون تغییر خط در ایران صورت گرفته بود و این استاد عالیقدر، جهت پاسداری و حفط خط ارزشمند فارسی و اسلامی، "اطلس خط" را که یک "تحقیق در خطوط اسلامی" است، تالیف و منتشر نمود.
درباره حبیب الله فضائلی
درباره حبیب الله فضائلی
حبیب‌الله فضائلی (۱۳۰۱ سمیرم - ۱۳۷۶ اصفهان) فرزند محمد ابراهیم، خوشنویس، محقق و مؤلف معاصر بود. او در سال ۱۳۰۱ در سمیرم در خانواده‌ای روحانی و خوشنویس متولد شد، پس از چند سال رهسپار اصفهان و مشغول به تحصیل علوم دینی شد و پس از آن به تحصیل علوم جدید پرداخت. در سال ۱۳۴۰ موفق به اخذ مدرک لیسانس از دانشگاه اصفهان در رشته ادبیات فارسی گردید. فضایلی از معدود خوشنویسانی بود که در نگارش انواع خطوط اسلامی بویژه نسخ و ثلث تبحر داشت.
وی در سال ۱۳۴۸ شعبه انجمن خوشنویسان ایران در اصفهان را تأسیس کرد و سرپرستی آن را به عهده گرفت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب اطلس خط" ثبت می‌کند