"راهنمای ساده و مصور قالی ایرانی" کتابی است از "تورج ژوله" که "مباحثی پیرامون چیستی، سبک و مکتب، تاریخ و طبقه بندی طرح ها" ارائه میکند. همان طور که از عنوان پیداست، نویسنده برای اولین بار تلاش کرده تا ماهیت و فردیت فرش دستباف ایرانی را به شکلی ساده بنویسد تا خواننده بتواند به راحتی با آن ارتباط برقرار کند. وی همچنین چندین موضوع مهم و ضروری را در "راهنمای ساده و مصور قالی ایرانی" با معرفی ساده و مختصر انواعی از دستبافتههای ایرانی بازنگری کرده است. "تورج ژوله" سبک و مکتبی را که پیش از این در اثر دیگرش تحت عنوان "شناخت فرش، برخی مبانی نظری و زیرساختهای فکری" به آن پرداخته، با ملاحظات ویژهای بازنگری کرده است.
این کتاب همچنین شامل بحثی درباره تاریخچه قالی بافی و نهضت قالی بافی در دوره کنونی و همچنین طبقه بندی متمایز و نسبتا ساختارشکنانه طرح ها و نقوش فرش های ایرانی است. چندین عکس فرش با کیفیت بالا که به طور هدفمند متن را تحت الشعاع قرار می دهند، برای این کتاب برگزیده شده اند که تلاش هایی متمایز برای بیان بهتر موضوع به خواننده و همچنین جذابیت کتاب هستند.
"تورج ژوله" در "راهنمای ساده و مصور قالی ایرانی"، پیشینه و تاریخچه مطالعات فرش در سراسر جهان را در هفت بخش از این کتاب که در 18 فصل تنظیم شده است، پوشش داده شده است. تاریخچه و پیشینه بافندگی ایران، طراحی فرش، اهمیت رنگ و مبانی آن، طرح ها و نقشه های کهن، خلاقیت، بازسازی، به روز بودن، دانش و تسلط به سبک فرش ایرانی و مکتبهای آن، اهمیت جغرافیای فرش، تأثیر تغییرات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بر دانش فرششناسی از جمله موضوعاتی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
کتاب راهنمای ساده و مصور قالی ایران