"جلدسازی ایرانیان" اثری است به قلم "مصطفی رستمی" که تاریخ جلدسازی را "از سلجوقیان تا قاجار" زیر ذرهبین میبرد. پژوهنده این کتاب را با هدف فنشناسی و تقسیمبندی به گونههای جلدسازی که در تمدن ایرانی شناخته شدهاند، به انجام رسانده و "جلدسازی ایرانیان" در قالب پنج فصل اصلی به نگارش در آمده است.
در نخستین فصل، "مصطفی رستمی" به سراغ تجلید و جایگاهی که جلدسازی در تمدن ایرانی داشته است، رفته و پس از اینکه این جایگاه به خوبی تبیین شد، فنشناسی کار و دگرگونی ساختاری مواد و مصالحی که در تجلید به کار می رود، در تمدن ایران مورد بررسی قرار گرفته است. مانند هر هنر دیگری، تجلید نیز از نقشها و طرحهای مخصوص به خودش برخوردار است و فصل سوم، به سراغ طرح و نقش تجلید در تمدن ایران رفته است. "مصطفی رستمی" در فصل چهارم کتاب "جلدسازی ایرانیان"، به گونهشناسی تجلید در تمدن ایرانی میپردازد و آخرین فصل از این کتاب هم به تاثیر "جلدسازی ایرانیان" بر تجلید و طرحها و فنون آن در دیگر سرزمینها اختصاص دارد.
این کتاب دویست صفحهای که به همت نشر فرهنگستان هنر چاپ و منتشر شده است، جامعترین اطلاعات را در زمینهی موردنظر در اختیار علاقهمندان به هنر این مرز و بوم قرار میدهد و به طور تخصصی، رشتهای را که کمتر به آن پرداخته شده، به مخاطبین معرفی میکند. "جلدسازی ایرانیان" نوشتهی "مصطفی رستمی"، در کنار معرفی این هنر اصیل ایرانی در بخشهای مربوطه، از ضمیمهای در انتهای کتاب نیز برخوردار است که در آن فهرست مفصلی از استادان تجلید در تمدن ایران زمین را "از سلجوقیان تا قاجار" ارائه کرده و یه چکیده از فرهنگ واژگان جلدسازی نیز، در اختیار مخاطب قرار میدهد.
کتاب جلدسازی ایرانیان