دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی، اول مهرماه 1287 در شهر لاهیجان چشم به جهان گشود. در دو سالگی مادر خود را از دست داد، پدر او از تجار ابریشم و یکی از زمینداران شهر لاهیجان به شمار میآمد.
دکتر مجتهدی در سال 1310 با گذراندن دوره 6 ساله متوسطه، دیپلم گرفت و در آزمون اعزام محصل به فرانسه رتبه قبولی را به دست آورد. وی تحصیلات تکمیلی را تا مقطع دوره دکترا در رشته مکانیک در دانشگاه سوربن با موفقیت گذراند.
در مهر ماه سال 1320 پس از پایان دوره سربازی در اهواز و برگشت به تهران؛ ضمن تدریس در دانشکده فنی دانشگاه تهران در مدرسه شبانهروزی البرز نیز صاحب مسئولیت و در سال 1323 به ریاست دبیرستان ماندگار البرز برگزیده شد. وی به مدت 35 سال مدیر این دبیرستان بود و بسیاری از دانشمندان و مشاهیر علمی کشور را تربیت کرد؛ و این مدرسه را به بهترین و مشهورترین مدرسه ایران تبدیل کرد. ریاست دانشگاه شیراز در سال 1340، رئیس دانشکده پلیتکنیک تهران از آذرماه 1341 (به مدت سه سال)، تاسیس دانشگاه صنعتی شریف در مهرماه 1345، ریاست دانشگاه ملی (شهید بهشتی) و ریاست دانشگاه امیرکبیر بخشی از مسئولیتهای زندهیاد دکتر مجتهدی در طول خدمات ارزنده وی بود. دکتر مجتهدی در سال 1355 بازنشسته شد و صرفا به فعالیت در دبیرستان البرز ادامه داد و در دهم تیر ماه سال 1376 در شهر نیس فرانسه درگذشت و در همان شهر به خاک سپرده شد.
در مورد کتاب : 1) شخصیت دکتر مجتهدی به نظرم در این کتاب به طور کامل و جامع مورد پرداخت قرار نگرفته است . برای من حضور کوتاه مدت ایشان در سمتهای مختلف (به جز البرز) جای تعجب داشت ..به هر حال حتما" البرزیها بهتر میتوانند نظر بدهند 2) جدای از همه احول ، ایشان منشا خیر و پیشرفت برای این خاک بوده است و در زمان ایشان الببرز فارغ التحصیلهای نامی داشته است که بسیاری در نقاط مختلف دنیا مایع غرور ایرانیان را فراهم آورده اند ..از این حیث ، بررسی نوع مدیریت ایشان بر این دبیرستان جالب نظر است 3) در طول کتاب به نام افرادی برمیخورید که نسبت به مطالعه شرح حال آنها ممکن است مشتاق شوید ، دکتر جردن ، دکتر خانلری و افرادی دیگر 4) کتاب روشنگری مینماید که در ابتدای انقلاب نه فقط به کارآفرینان و صنعت گران بد شده است که حتی به مدیران آموزشی ... ارزش خواندن دارد ....
ابداعات نظر مثبتی دارم.تا ادامه مطالعه استاد