1. خانه
  2. /
  3. کتاب رستم و سهراب

کتاب رستم و سهراب

3.5 از 1 رأی

کتاب رستم و سهراب

(کتاب با دو لوح شنیداری)
Rostam and Sohrab
ناموجود
100000
معرفی کتاب رستم و سهراب
مجموعه‌ی کتاب و دو لوح فشرده‌ی «رستم و سهراب» سروده‌ی «ابوالقاسم فردوسی» را «ابوالحسن تهامی» دوبلور باسابقه‌ی معاصر با مقدمه، گزینش، توضیح و تنظیم برای اجرا تدوین کرده است. در بخش شنیداری این مجموعه، روایت رستم و سهراب همچون صدای فیلمی در نظر گرفته شده و از جلوه‌های صوتی برای ایجاد فضاهای مختلف بزم و رزم آن استفاده شده است. صداپیشگانی نظیر چنگیز جلیلوند، حامد بهداد، مریم شیرزاد، حامد عزیزی، افشین زینوری، زهره شکوفنده، پرویز بهرام، اکبر منانی، ژرژ پطروسی و... در این اثر همکاری داشته‌اند. در مقدمه‌ی کتاب آمده است: «شاهنامه سند ملیت و افتخار ما و یکی از بزرگترین میراث‌های بشری‌ست. به جز ایران و یونان کشورهای دیگر دارای چنین اثر شکوهمندی نیستند. هر شهزاده‌ی جوانی که سلطنت آینده‌ی ایران را در طالع خود نوشته می‌دید، ساخت مجلدی زیبا و جلوه فروش از شاهنامه را به زبده هنرمندان کشور سفارش می‌داد و ماهرترین خطاطان و چیره دست‌ترین نگارگران و صفحه‌آرایان چند سالی وقت و همت صرف می‌کردند تا شاهکاری بی‌بدیل برای شاهزاده جوان سازند. در این کتاب بزرگ داستان‌های جذاب و شگفت‌انگیز بسیارند، اما داستان رستم و سهراب از همه‌ی داستان‌های شاهنامه مشهورتر است و ایرانیان در سرتاسر قرون و اعصار به خواندن و شنیدن آن اشتیاق داشته‌اند... در این کوشش شنیداری، روایت رستم و سهراب مانند صدای فیلمی در نظر گرفته شده و از جلوه‌های صوتی برای ایجاد فضاهای مختلف بزم و رزم آن استفاده شده است.» مجموعه‌ی حاضر را نشر «نو» با یک قاب چوبی زیبا و شکیل به مخاطبان ارائه کرده است.
درباره ابوالقاسم فردوسی
درباره ابوالقاسم فردوسی
ابوالقاسم فردوسی طوسی (زادهٔ ۳۲۹ هجری قمری – درگذشتهٔ ۴۱۶ هجری قمری، در طوس خراسان)، شاعر حماسه‌سرای ایرانی و سرایندهٔ شاهنامه، حماسهٔ ملی ایران، است. برخی فردوسی را بزرگ‌ترین سرایندهٔ پارسی‌گو دانسته‌اند که از شهرت جهانی برخوردار است. فردوسی را حکیم سخن و حکیم طوس گویند.
پژوهشگران سرودن شاهنامه را برپایهٔ شاهنامهٔ ابومنصوری از زمان سی سالگی فردوسی می‌دانند. تنها سروده‌ای که روشن شده از اوست، خود شاهنامه است. شاهنامه پرآوازه‌ترین سرودهٔ فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است. فردوسی شاهنامه را در ۳۸۴ ه‍.ق، سه سال پیش از برتخت‌نشستن محمود، به‌پایان برد و در ۲۵ اسفند ۴۰۰ ه‍.ق برابر با ۸ مارس ۱۰۱۰ م، در هفتاد و یک سالگی، تحریر دوم را به انجام رساند. سروده‌های دیگری نیز به فردوسی منتسب شده‌اند، که بیشترشان بی‌پایه هستند. نامورترین آن‌ها به صورت مثنوی به نام یوسف و زلیخا است. سرودهٔ دیگری که از فردوسی دانسته شده، هجونامه‌ای در نکوهش سلطان محمود غزنوی است. برابر کتابشناسی فردوسی و شاهنامه، گردآوری ایرج افشار، با به‌شمارآوردن سروده‌های منسوب به فردوسی مانند یوسف و زلیخا تا سال ۱۳۸۵، تعداد ۵۹۴۲ اثر گوناگون در این سال‌ها نوشته شده‌است.
فردوسی دهقان و دهقان‌زاده بود. او آغاز زندگی را در روزگار سامانیان و هم‌زمان با جنبش استقلال‌خواهی و هویت‌طلبی در میان ایرانیان سپری کرد. شاهان سامانی با پشتیبانی از زبان فارسی، عصری درخشان را برای پرورش زبان و اندیشهٔ ایرانی آماده ساختند و فردوسی در هنر سخنوری آشکارا وامدار گذشتگان خویش و همهٔ آنانی است که در سده‌های سوم و چهارم هجری، زبان فارسی را به اوج رساندند و او با بهره‌گیری از آن سرمایه، توانست مطالب خود را چنین درخشان بپردازد. در نگاهی کلی دربارهٔ دانش و آموخته‌های فردوسی می‌توان گفت او زبان عربی می‌دانست، اما در نثر و نظم عرب چیرگی نداشت. او پهلوی‌خوانی را به‌طور روان و پیشرفته نمی‌دانست، اما به‌گونهٔ مقدماتی مفهوم آن را دریافت می‌کرد. به‌هرروی، در شاهنامه هیچ نشانه‌ای دربارهٔ پهلوی‌دانی او نیست.
مقالات مرتبط با کتاب رستم و سهراب
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب رستم و سهراب" ثبت می‌کند