1. خانه
  2. /
  3. کتاب کاوش های عقل عملی

کتاب کاوش های عقل عملی

3.8 از 1 رأی

کتاب کاوش های عقل عملی

Kavosh-haye Aghl-e Amali
ناموجود
110000
معرفی کتاب کاوش های عقل عملی
در کتاب حاضر، با نظر به تقسیم فلسفه به دو بخش نظری و عملی که نخستین‌بار در آثار ارسطو صورت گرفته است و سپس در دوره جدید، در آثار ایمانوئل کانت مطرح شده است، مبحث «عقل عملی» مورد توجه قرار گرفته است. نویسنده کتاب حاضر کوشیده است ضمن بررسی قلمرو عقل عملی که با مباحث علم اخلاق پیوند جدی دارد، دیدگاه‌های ارسطو، دیوید هیوم، ایمانوئل کانت، آنسکوم، ابن‌سینا، نصیرالدین طوسی و ملاصدرای شیرازی را نیز در این باب ارزیابی کند. همچنین نگرش‌های متکلمان اسلامی در مبحث حسن و قبح به‌تفصیل بررسی شده است. برخی از مباحث اصلی کتاب عبارتست از:
حکمت نظری و عملی، هستی‌شناسی بایستی و استی، منطق صورت بایستی‌ها و استی‌ها، منطق ماده بایستی‌ها و استی‌ها، نظام فلسفی عدل، افعال حق تعالی، حقایق اخلاقی، اقسام ضرورت‌های منطقی، مراتب عدل، تقابل عدل و ظلم، هستی‌شناسی جامعه، عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی و عدالت قضایی.
پایان‌بخش کتاب، فهرست آیات، احادیث، قواعد فلسفی، اصطلاحات، اعلام، کتاب‌ها، و فرق و مذاهب است.
درباره مهدی حائری یزدی
درباره مهدی حائری یزدی
مهدی حائری یزدی (زادهٔ فروردین ۱۳۰۲ در قم – درگذشتهٔ ۱۸ تیر ۱۳۷۸ در تهران) فقیه و فیلسوف شیعه ایرانی، استاد حوزه علمیه قم، دانشگاه تهران و دانشگاه‌های کانادا و آمریکا، نماینده بروجردی در آمریکا و اولین سفیر ایران در آمریکا پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود که در دوران وزارت خارجه کریم سنجابی و با نظر استاد و دوستش روح‌الله خمینی به این مقام منصوب شد. حائری یزدی علوم حوزوی را نزد روح‌الله خمینی، احمد خوانساری، میرزا مهدی آشتیانی، سید حسین طباطبایی بروجردی و سید محمد حجت کوه کمری فرا گرفت و پس از اخذ درجه اجتهاد به عنوان نماینده سید حسین طباطبایی بروجردی به آمریکا سفر کرد. او اولین شخصی بود که اجتهاد مطلق را از بروجردی دریافت می‌کرد. در آمریکا و کانادا هم به آموختن فلسفه غرب پرداخت و موفق به گرفتن درجه دکترا در رشته فلسفه تحلیلی با تز دکترای «علم حضوری، اصول معرفت‌شناسی در فلسفهٔ اسلامی» از دانشگاه تورنتو شد.
دسته بندی های کتاب کاوش های عقل عملی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب کاوش های عقل عملی" ثبت می‌کند