1. خانه
  2. /
  3. کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد

کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد

4.75 از 2 رأی

کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد

Iran
ناموجود
50000
معرفی کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد
کتاب " ایران چه حرفی برای گفتن دارد"نوشته محمد علی اسلامی ندوشن شامل هجده مقاله است.
مطالب‌ کتاب‌ کوششی‌ در پاسخ‌ دادن‌ به‌ این‌ سوال‌ هاست‌. مقالۀ «هویت‌ ایران‌ در دوران‌ بعد از اسلام‌» به‌ اختصار، به‌ تکوین‌ شخصیتّ ایرانی‌ در سایۀ جغرافیا و تاریخ‌ می‌پردازد. «حرف‌ آخر با سرشت‌ انسان‌ است‌» می‌خواهد بگوید که‌ نمی‌توانیم‌ از دایرۀ سرشت‌ خود خارج‌ شویم‌، کوشش‌ بیهوده‌ در این‌ راه‌ نشود. تنها می‌توانیم‌ گرایش‌های‌ متعارض‌ این‌ سرشت‌ را تنظیم‌ کنیم‌، که‌ در راه‌ معقول‌تر به‌ کار افتند. مقالۀ «دنیا به‌ کجا می‌رود؟» ناظر به‌ علامت‌های‌ نگرانی‌آوری‌ است‌ که‌ عصر حاضر از خود نشان‌ می‌دهد. این‌ مقاله‌ با آنکه‌ در اردیبهشت‌ 1377، یعنی‌ سه‌ سال‌ قبل‌ از واقعۀ 11 سپتامبر آمریکا نوشته‌ شد، حاوی‌ مطالبی‌ بود که‌ می‌نمود که‌ بروز یک فاجعه‌ چندان‌ دور از انتظار نخواهد بود. مقالۀ «جوانان‌، توسعه‌، اقتصاد، تمدّن‌» بار دیگر موضوع‌ جوانان‌ را پیش‌ می‌آورد که‌ «حادّترین‌» مسئلۀ دوران‌ ماست‌. ایران‌ که‌ این‌ چهل‌ میلیون‌ جوان‌ را بر سر دست‌ گرفته‌ است‌ به‌ کجا خواهد برد؟ «سرّوپند افسانه‌ها» ما را به‌ قرون‌ گذشته‌ می‌برد. از مثنوی‌ مولوی‌ کمک گرفته‌ می‌شود تا بنماید که‌ در عصر معجزه‌‌آسای‌ علم‌، مسائل‌ اصلی‌ بشری‌ تغییر رنگ‌ داده‌اند، اماّ نه‌ تغییر ماهیت‌ و عجیب‌ آنکه‌ انسان‌ ابزارگر، به‌ کمک فنّ، مضحکه‌های‌ خود را از طریق‌ ارتباط‌ها و رسانه‌ها به‌ حجم‌ کوه‌ پیکری‌ ارتقاء داده‌ است.
درباره محمد علی اسلامی ندوشن
درباره محمد علی اسلامی ندوشن
محمدعلی اسلامی ندوشن (زادهٔ ۱۳۰۴ش/۱۹۲۵م، ندوشن، یزد) شاعر، منتقد، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی است.محمدعلی اسلامی ندوشن، در شمار شاعران توانا و نویسندگان برجستهٔ ایرانی است. وی به رغم توانایی های شعری اش، از زبان شعر کمتر استفاده کرده، و بیشتر به تألیف آثار انتقادی و تحلیلی پرداخته است؛ اما آنچه از سروده های وی چاپ شده و در دسترس قرار گرفته است، نمودار ذوق سرشار و قریحهٔ تابناک او در شاعری می باشد.وی بیشتر اوقات خود را صرف در تحقیق آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرده است. مقالات متعددی از وی در مجلات «پیام نو»، «مجله سخن»، «یغما»، «راهنمای کتاب» و «نگین» چاپ شده است. در یکی از همین مقالات به انتقاد از نظام آموزشی دانشگاه ها بعد از سال ۱۳۴۷ پرداخت.
دسته بندی های کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد
قسمت هایی از کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد

ما که اینک در آستانۀ قرن بیست و یکم قرار گرفته ایم و وظیفه داریم که کشور خود را به نسل آینده تحویل دهیم ، آیا به آن آگاهیم که چه وظیفۀ سنگینی بر دوش ماست ؟ در تاریخ ایران کمتر نسلی یک چنین مسئولیتی برعهده داشته ، زیرا باید به انتظارهایی که خاصّ این زمان است پاسخگو باشد، در کشوری که هم جغرافیایش حساسیت خاصّ دارد و هم تاریخش

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ایران‏ چه‏ حرفی ‏برای گفتن‏ دارد" ثبت می‌کند