1. خانه
  2. /
  3. کتاب چغازنبیل

کتاب چغازنبیل

5 از 2 رأی

کتاب چغازنبیل

(بافت شهری و جنبه های معماری در ایلام باستان)
ChoghaZanbil
انتشارات: سخن
٪15
235000
199750
معرفی کتاب چغازنبیل
زیگورات دوراونتاش که بیشتر با نام چغازنبیل شناخته می‌شود، نیایشگاهی باستانی است که حدود ۱۲۵۰ سال پیش از میلاد در تمدن ایلام ساخته شد. این زیگورات، بنای مرکزی محوطه باستانی به‌جای مانده از مجموعهٔ ایلامی دوراونتاش (شهر اونتاش) است که نزدیک شوش در استان خوزستان قرار گرفته‌است. چغازنبیل در سال ۱۹۷۹ میلادی به عنوان اولین اثر تاریخی از ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت و معماری منحصر به فرد آن، در کنار زیگورات‌های کشف شده در میان رودان، برای باستان‌شناسان و علاقه‌مندان به تاریخ و میراث فرهنگی جهانی شناخته شده‌است. تا پیش از کشف زیگورات‌های کنار صندل و تپه سیلْک، چغازنبیل تنها نمونهٔ یافت شده از این نوع بنا در ایران بود. خاورشناسان چغازنبیل را کهن‌ترین ساختمان مذهبی شناخته شده در ایران می‌دانند.
رومن گیرشمن که پس از دمورگان و دمنکم به سرپرستی هیئت حفاری شوش منصوب شد و تا سال ۱۹۶۸ این وظیفه را به عهده داشت، به طور قطع یکی از شاخص ترین چهره های باستان شناسان خارجی در ایران در طول یکصد سال اخیر به شمار می آید. او بیش از نیم قرن به علم باستان شناسی ایران خدمت نمود. کتاب حاضر حاصل کاوشها و حفاری های او در منطقه چغازنبیل است و متونی که هیئت حفاری فرانسوی طی سالیان متمادی از حفاری ها فراهم آورده اند.
درباره بهزاد مفیدی نصر آبادی
درباره بهزاد مفیدی نصر آبادی
بهزاد مفيدي نصرآبادي در شهريورماه 1339 در تهران بدنيا آمد. تحصيلات خود را تا مقطع فوق ديپلم در تهران گذراند. وي تحصيلات تكميلي خود را تا سطح دكترا در آلمان و در رشته باستان شناسي با گرايش هاي شرق نزديك و زبان شناسي شرق كهن و مردم شناسي ادامه داد. دكتر مفيدي رساله دكتراي خود را با عنوان «مراسم تدفين در بين النهرين در نيمه اول از هزاره اول قبل از ميلاد» در دانشگاه توبينگن دفاع كرد. دكتر مفيدي در سال 1378 در همكاري با سازمان ميراث فرهنگي، تحقيقات باستان شناسي چغازنبيل را بر عهده گرفت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب چغازنبیل" ثبت می‌کند