1. خانه
  2. /
  3. کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی

کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی

نویسنده: مینا افتاده
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی

Haft Peykar
٪20
95000
76000
معرفی کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی
«مجموعه ی پیش رو شامل سه بخش جداگانه است: ۱. رنگ‌های هفت‌پیکر: قطعات هفت‌پیکر مربوط به نمایشی است بر اساس منظومه ی بی همتای نظامی گنجوی (قرن ششم قمری) که در خرداد ۱۳۵۵ با موسیقی فرامرز پایور و با همکاری گروه باله ی ملی بر روی صحنه ی تالار وحدت اجرا شده است و به جز پیش پرده، مقدمه ی چهارگاه و رنگ دسته جمعی، بقیه رنگ‌هایی هستند که برای اقلیم های مختلف بر اساس داستان هفت‌پیکر ساخته شده اند. این موسیقی اگر چه برای یک نمایش و منطبق با فیگورهای موزون ساخته شده، اهمیت آن فراتر از موسیقی یک نمایش است. چرا که این قطعات از لحاظ محتوا بسیار متفاوت با دیگر آثار ارزشمند استاد پایور هستند و نشان از شناخت و مطالعه ی موسیقی سایر ملل توسط ایشان دارد و می توانند به عنوان قطعاتی بسیار متفاوت و جالب در رپرتوار سنتورنوازی جای گیرند. به جرئت می توان گفت هیچ موسیقیدانی در تاریخ موسیقی ایران به اندازه ی  استاد پایور طیفی به این گستردگی و تنوع در آثارش وجود ندارد. ۲. سایر رنگ ها: این رنگ ها به طور پراکنده در آثار صوتی به جا مانده از استاد وجود دارند. ۳. رنگ های رایج در فرهنگ عامه: در سی دی هفت‌پیکر اثر فرامرز پایور که توسط موسسه ی فرهنگی ـ هنری ماهور منتشر شده است دوازده رنگ قدیمی رایج در فرهنگ عامه وجود دارند. این رنگ ها در بزم و شادمانی اجرا می شدند و استاد پایور برای ماندگاری و عدم تحریف این قطعات که بخشی جدانشدنی از موسیقی و فرهنگ این سرزمین است آنها را به اتفاق حسین فرهادپور و استاد محمد اسماعیلی اجرا کرده‌اند.»
درباره مینا افتاده
درباره مینا افتاده
مینا افتاده (زادهٔ ۱۶ تیر ۱۳۳۳ در تهران) نوازنده سنتور و موسیقی‌دان اهل ایران است. مینا افتاده ۱۶ تیر ۱۳۳۳ در تهران متولد شد. برادر بزرگتر او، «محسن افتاده» نوازنده فاگوت در ارکستر سمفونیک تهران بود و خواهرش «مینو افتاده» کمانچه می‌نواخت. سال ۱۳۴۳ در سن ۱۰ سالگی به هنرستان موسیقی ملی راه یافت و در سال ۱۳۵۵ مدرک لیسانس نوازندگی سنتور را دریافت کرد. از استادان او می‌توان به ارفع اطرائی، محمد حیدری، حسین دهلوی، محمود کریمی، فرهاد فخرالدینی و مصطفی کمال پورتراب، شاهین فرهت، پرویز منصوری و احمد پژمان اشاره نمود. وی پس از پایان تحصیلات به مدت ۱۰ سال نزد فرامرز پایور به فراگیری فنون و شیوه اجرای ردیف موسیقی ایران پرداخت. در سال ۱۳۸۳ از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد، گواهی نامه درجه یک هنری به او اعطاء شد.
او به سبب پژوهش در زمینه موسیقی، در سومین جشنواره آوای مهر لوح تقدیر دریافت کرد.
در تاریخ ۴ آذر ۱۳۹۶ در آیین سومین «سال نوای موسیقی ایران» از «مینا افتاده» تقدیر به عمل آمد و تندیس «سال نوا» و لوح تقدیر به وی اهداء شد.
در ۶ بهمن ۱۳۹۷ در جشن نوزدهمین سالگرد تأسیس خانه موسیقی ایران از «مینا افتاده» با اهداء لوح و تندیس خانه موسیقی٬ تقدیر شد.
دسته بندی های کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هفت پیکر و رنگ های سنتی" ثبت می‌کند