1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران

آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران

نوازنده: بهمن کاظمی
4.15 از 2 رأی

آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران

به روایت و اجرای حاتم عسگری
Masnavi
ناموجود
180000
معرفی آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران
این مجموعه شامل چهارده مثنوی است، مثنوی‌هایی فراتر از مشق و ردیف‌های تاکنون منتشر شده. بهمن کاظمی بخشی از تمایزات این اثر را چنین توصیف می‌کند:«در مثنوی شور گوشه‌ها به آرامی و به تدریج درپی یکدیگر قرار می‌گیرند و شنونده به پرده های بالاتر سوق داده می شود؛ اجرای ریتمیک در میانه‌ی مثنوی روایت را از مشق و درس مجزا می‌کند؛ تقطیع کلمات با تحریرهای جدا کننده حائز اهمیت است؛ اجرای مثنوی کرد بیات در میانه‌ی شور نیز منحصربه‌فرد است. در این مثنوی گردش ملدی در گوشه‌های مختلف از جمله قطار و تحریرها و فرودهایی که حالات عرفانی و خانقاهی روایت را نمایان می‌کنند قابل توجه است. تحریرهای متنوع در مثنوی ماهور و گردش ملدی در محدوده‌ی گوشه‌های مختلف این دستگاه، شروع متفاوت مثنوی دشتی، ترکیب حجاز و گبری در مثنوی ابوعطا و اجرای مثنوی شوشتری که پیش از این به صورت رسمی شنیده نشده است، پیچیدگی‌های تحریر و فرودها در مثنوی سه‌گاه، همایون و راست و چهارگاه نیز وجوه دیگر تمایز این اثرند.»
درباره بهمن کاظمی
درباره بهمن کاظمی
بهمن کاظمی (زادهٔ ۱۳۴۵) موسیقی‌شناس اقوام و ملل، پژوهشگر موسیقی و نویسندهٔ اهل ایران است. بهمن کاظمی در سال ۱۳۴۵ در کرمانشاه متولد شد. از کودکی به آثار موسیقی دوران قاجار گرایش پیدا کرد. در ۱۲ سالگی مقدمات الکترونیک و فیزیک اصوات را آموخت و پس از سفرهایی به تفلیس، هند و لندن بخشی از صفحات نایاب موسیقی سده پیشین را گردآوری و به ایران بازگرداند. وی در زمینه ادبیات از «بهزاد کرمانشاهی» و «وفای کرمانشاهی» بهره برد. از استادان موسیقی او می‌توان به «حسن شیری»، «رحمت‌الله مرآتی»، «نعمت‌الله معتمدی»، «حشمت الله مسنن»، «محمود تاجبخش»، «علی البرزی» و «ابراهیم سپهری» اشاره نمود. در این میان «میرعلی مکرمی» از معاصرین اقبال آذر روایتی متفاوت از روایت‌های رایج موسیقی ردیفی ایران را در اختیار وی نهاد، او همچنین از «صدیف رامبد» و «حاتم عسگری فراهانی» بهره بسیار برده‌است.
او از سال ۱۳۷۵ به صورت متمرکز به عنوان پژوهشگر مستقل و با هزینه‌های شخصی به‌طور مستقل به فعالیت‌های پژوهشی در زمینه موسیقی اقوام ایرانی پرداخت. حاصل پژوهش‌های وی بیش از ۱۰۰۰ ساعت ضبط تصویری و ۴۰۰۰۰ قطعه عکس از زندگی موسیقایی اقوام ایرانی است. او علاوه بر پژوهش در جغرافیای سیاسی ایران، موسیقی ایرانی را در حوزه وسیع تری تحت عنوان جغرافیای فرهنگی مورد مطالعه قرار داد و در این زمینه پژوهش‌هایی میدانی در کشورهای آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان، گرجستان، عراق، افغانستان، پاکستان، چین، هند و مالزی انجام داده‌است. برخی کارشناسان پژوهش‌ها و کتاب‌های بهمن کاظمی را در حوزه پژوهش موسیقی، اتفاقی جدید در پژوهش فرهنگی ذکر کرده‌اند.
وی فارغ‌التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکتری در رشته سیاست و حکومت از دانشگاه UMP مالزی است.
دسته بندی های آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران" ثبت می‌کند