1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه

آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه

نوازنده: فرامرز پایور
3.2 از 1 رأی

آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه

The Rengs and other pieces
٪10
130000
117000
معرفی آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه
رنگ‌ها و چند قطعه شامل شانزده اثر از استاد فرامرز پایور است که به‌غیر از یکی، قطعه‌ی گفت‌وگو که دونوازی سنتور با ویلن است، باقی همه با سنتور تنها اجرا شده است: دوازده رنگ (راست‌کوک) از هفت دستگاه و متعلقاتش از کتاب مجموعه‌ی پیش درآمد و رنگ، سه قطعه از کتاب مجلسی و یک دونوازی با ویلن به نام گفت‌وگو. رنگ‌های استاد پایور علاوه‌بر شباهت فراوان به رنگ‌های پیش از خودش دارای ویژگی‌های موسیقی و سنتور پایور نیز هست. این آلبوم به روش ام اس استریو ضبط شده است. در این روش یکی از دو میکروفن در جهت مستقیم ساز قرار می‌گیرد و دیگری، که برای شنیدن صداهای جانبی ساز است، در جهت عمود به میکروفن اول.
درباره فرامرز پایور
درباره فرامرز پایور
فرامرز پایور، (زادهٔ ۲۱ بهمن ۱۳۱۱ تهران – درگذشتهٔ ۱۸ آذر ۱۳۸۸ تهران) موسیقی دان ایرانی، ردیف دان، آهنگ‌ساز، مدرس و نوازنده سنتور و محقق موسیقی ایرانی بود. وی چهره ماندگار و یکی از تأثیرگذارترین‌های موسیقی ایرانی است. فرامرز پایور در ۲۱ بهمن ۱۳۱۱ در تهران به دنیا آمد. پدرش علی پایور، هنرمند نقاش و استاد زبان فرانسه در دانشگاه تهران و پدربزرگش مصورالدوله، نقاش چیره‌دست دوره قاجار بود که با نواختن ویولن، سنتور و سه‌تار آشنایی داشت. پایور، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در دبستان عسجدی و دبیرستان دارالفنون تهران به پایان رساند. او در سال ۱۳۳۱ وارد خدمت نظام شد و یک سال بعد به استخدام وزارت دارایی درآمد.
وی در ۱۷ سالگی، آموزش موسیقی را نزد «ابوالحسن صبا» آغاز کرد در مدت شش سال ردیف موسیقی را فراگرفت. هنگامی که فرامرز پایور برای فراگیری سنتور به کلاس درس «ابوالحسن صبا» در خیابان ظهیرالاسلام رفت، سه سال از درگذشت آخرین بازماندهٔ سنتورنوازان افسانه‌ای از نسل پیشین، «حبیب سماعی» می‌گذشت. ابوالحسن صبا که خود در دوره نوجوانی، سنتورنوازی را نزد «علی اکبرخان شاهی» و با تکنیکی گوناگون با روش خاندان سماعی فراگرفته بود، پس از مدتی نشست و برخاست با «حبیب سماعی»، روش سنتورنوازی او را برتر از استاد پیشین خود یافت؛ بنابراین با کوشش فراوان پاره‌ای از بداهه‌نوازی‌های وی را نت‌نویسی کرد. سپس «ابوالحسن صبا» کوشش کرد تا با آموزش روش درست سنتورنوازی به‌شماری از شاگردانش، از برافتادن روش سنتورنوازی نزدیک به آیین‌های هنری و زیباشناسی موسیقی دستگاهی ایران جلوگیری کند. در همین دوران، فرامرز پایور، یکی از برجسته‌ترین شاگردان «صبا» شد و تا سال ۱۳۳۶ که «ابوالحسن صبا» درگذشت، از آموزش‌های وی بهره برد.
پس از درگذشت ابوالحسن صبا، پایور نزد استادانی چون عبداله دوامی، موسی معروفی و نورعلی‌خان برومند به فراگیری ردیف درویش‌خان و ردیف میرزا عبدالله پرداخت.
دسته بندی های آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی رنگ ها و چند قطعه" ثبت می‌کند