1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)

آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)

3.9 از 1 رأی

آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)

Ostad Alinaqi Vaziri
٪10
180000
162000
معرفی آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)
علینقی وزیری در سال ۱۲۶۶ هجری شمسی در تهران به دنیا آمد و نواختن تار را از ۱۵ سالگی نزد دایی‌اش حسین‌علی‌خان آغاز کرد. سپس نت‌خوانی را از یاورآقاخان، صاحب‌منصب موزیک نظام آموخت. علینقی‌خان از طریق عضویت درانجمن اخوت با درویش‌خان و میرزاحسینقلی آشنا شد و به پیشنهاد میرزاحسینقلی در عرض یک‌سال‌‌ونیم ردیف میرزاعبدالله را نزد خود استاد به نت درآورد که متاسفانه تنها دستگاه چهارگاه آن باقی‌مانده و بقیه‌ی آن از میان رفته است. در سال ۱۳۰۲ اقدام به تاسیس مدرسه موسیقی کرد و عده‌ای از آهنگسازان و نوازندگانی که آثارشان بعدها در تاریخ موسیقی ایران ثبت شد از این مدرسه فارغ‌التحصیل شدند. در سال ۱۳۰۴ اقدام به برگزاری سلسله کنسرت‌ها و سخنرانی‌هایی در زمینه‌ی هنر و زیباشناسی موسیقی کرد و از سال ۱۳۰۷ ریاست مدرسه‌ی موسیقی به او محول شد. او تا آغاز جنگ جهانی دوم در مقام ریاست مدرسه‌ی موسیقی انجام وظیفه کرد. در این دوران به تالیف کتاب‌هایی در زمینه‌های مختلف موسیقی پرداخت و سرانجام در سال ۱۳۵۸ در تهران درگذشت.
درباره علینقی وزیری
درباره علینقی وزیری
علینقی وزیری (۹ مهر ۱۲۶۵ – ۱۸ شهریور ۱۳۵۸) مشهور به کلنل وزیری، موسیقی‌دان ایرانی و از پیشگامان آهنگسازی برای اجرای ارکستری موسیقی ایرانی بود. وی به جهت تأثیرات عمده‌ای که بر موسیقی سنتی ایران گذاشت، از جمله ایجاد روشی برای نت‌نویسی و شیوهٔ تدوین ردیف شهرت دارد.
وزیری در تهران به دنیا آمد و به واسطهٔ پدرش در نوجوانی وارد ارتش شد و از همین طریق با موسیقی نظامی آشنا شد. اگر چه در باقی عمرش مدت‌ها در مناسب مختلف نظامی کار کرد و حتی به درجهٔ کلنلی هم رسید، اما علاقهٔ او به موسیقی نهایتاً بر علاقه‌اش به امور نظامی چیره شد و بیشتر عمرش را صرف موسیقی کرد. او که از دانش‌آموختگان مدرسه سن لویی در تهران بود، در حوالی سی‌سالگی به اروپا رفت و در آلمان و فرانسه آموزش موسیقی به روش غربی دید. وزیری پس از بازگشت به تهران، «مدرسه عالی موسیقی» را برای آموزش موسیقی به روش غربی بنا کرد. وی همچنین نت‌نویسی را در موسیقی سنتی ایران ترویج و دو علامت عَرَضیِ سُری و کُرُن را برای همین منظور ابداع کرد. وزیری برای اولین بار ردیف موسیقی ایرانی را به صورت مکتوب به نت درآورد و از این طریق و نیز به واسطهٔ شاگردان بسیاری که تربیت کرد، تأثیراتی ماندگار بر موسیقی سنتی ایران گذاشت.
وزیری چندین کتاب مهم در زمینهٔ موسیقی ایرانی (از جمله کتاب دستور تار و کتاب موسیقی نظری) و نیز راجع به زیبایی‌شناسی نوشت. از وزیری چند قطعهٔ ضبط شده (روی صفحه) باقی مانده‌است. به جز خلق آثار موسیقی و سرودهای متعدد، وی چندین تئاتر نیز نوشت و روی صحنه برد. او همچنین باشگاهی به نام کلوپ موزیکال برای فعالیت‌های هنری (موسیقی و نمایش) ایجاد کرد. وزیری به عنوان اولین کسی که اعتدال مساوی را در موسیقی سنتی ایرانی ترویج کرد شناخته می‌شود. ابداعات وزیری و علاقه‌اش به ترویج روش غربی آموزش موسیقی، مورد انتقاد موسیقی‌دانان هم‌عصر او و پس از او بوده‌است، اما منتقدان در این که وزیری تأثیری ماندگار بر موسیقی ایرانی گذاشته هم‌نظر هستند.
دسته بندی های آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی آثاری از استاد علینقی وزیری (۱)" ثبت می‌کند