1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)

آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)

نوازنده: نورعلی الهی
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)

بیداری
Solo Tanbur
٪25
130000
97500
معرفی آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)
متن: ژان دورینگ، شاهرخ الهی

بیداری مجموعه‌ی هفتم از سری تک‌نوازی‌های استاد نورعلی الهی است. قطعه‌ی «سوییت مناجات» این آلبوم به‌یادآوری هنرمندانه‌‌ی این می‌پردازد که همه‌‌‌ی امور به دست معبود ازلی است. استاد الهی در قطعه‌ی «هر و ا سلطان» از دو شخصیت معنوی علی و سلطان یاد‌می‌کند. «سوییت شاه‌خوشینی» نیز در وصف شاه‌خوشین عارف قرن پنجم قمری است. «سوییت سحری در کوک فرنگی» معمولا در سحر نواخته می‌شد تا روح درویشان را به هیجان آورد. آنچه این پیش‌درآمد را خارق‌العاده می‌سازد آن‌ است که به‌جای کوک‌شدن در فاصله‌ی چهارم معمول، در فاصله‌ی دوم کوک شده است. «قطعه‌ی سحری در ادامه‌ی قطار» نیز نمایانگر نوعی گفت‌وگو میان دو معشوق آسمانی است.
درباره نورعلی الهی
درباره نورعلی الهی
نورعلی الهی (استاد الهی) (۱۹ شهریور ۱۲۷۴–۲۷ مهر ۱۳۵۳) عارف، فیلسوف، قاضی و موسیقی‌دان. او غالب زندگانی خود را صرف تحقیق در مسائل متافیزیک مانند کاربردهای عملی بعد عرفانی و اخلاقی دین در اجتماع و مطالعه در الهیات و فلسفه نمود. نورعلی الهی در ۱۹ شهریور ۱۲۷۴ شمسی در روستای جیحون‌آباد، در نزدیکی کوه بیستون، واقع در استان کرمانشاهان متولد شد. پدرش حاج نعمت‌الله جیحون‌آبادی (۱۲۹۸–۱۲۵۰ شمسی)، نویسنده، شاعری عارف و یکی از شخصیت‌های برجستهٔ مرام اهل حق است.
وی، دوران کودکی و نوجوانی را نزد پدرش به روزه و ریاضت، عبادت، مراقبه و تجربیات معنوی گذراند و به موازات آن به موسیقی و آموختن دروس ظاهری مرسوم آن زمان که بیشتر در زمینه الهیات و اخلاق بود پرداخت. در این دوران بود که پایه و اساس مشرب فکری، فلسفی و معنوی او شکل گرفت.
چند سال پس از درگذشت پدر (۱۲۹۸ شمسی)، به این نتیجه رسید که دوران معنویت سنتی به پایان رسیده و پیشرفت معنویت را دیگر نمی‌توان در آرامش و سکون انزوا و ریاضت جستجو کرد. وی معتقد بود که معنویت را باید در یک زندگی اجتماعی تجربه کرد؛ لذا در سن بیست و چهار سالگی، موقعیت ممتاز معنوی و اجتماعی‌اش را کنار گذاشت، تا اصول اخلاقی خود را در بوته آزمایش اجتماع قرار دهد و به این ترتیب از سنت‌های دیرینه که می‌توانست او را مادام‌العمر اسیر تفکر صرف کند، فاصله گرفت.
از این رو سفرهایی به تهران و دیگر مناطق نمود، محاسن و گیسوان خود را که نمادی از عرفان سنتی بود کوتاه کرد، جامه روحانی سنتی را کنار گذارد و وارد اجتماع شد. ابتدا با استقرار در تهران، وارد خدمت دولتی در اداره ثبت شد. بدین‌ترتیب به خواست خودش یک کارمند گمنام دولتی شد و در پایین‌ترین سطح یک دیوان‌سالاری گسترده، شروع به کار کرد.
دسته بندی های آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی تک نوازی تنبور استاد نورعلی الهی (۷)" ثبت می‌کند