1. خانه
  2. /
  3. آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)

آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)

پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)

New Music in Iran
٪25
130000
97500
معرفی آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)

علیرضا مشایخی، سینا فلاح‌زاده، علی رادمان، ارشیا صمصامی‌نیا، الناز سیّدی و سمیرا واثق‌نیا

رهبر آنسامبل: احمد فرج

فلوت: ژواو میرلس

کلارینت: روبرتو سرا سانتوس، کورش بهراد

هارپ: اورلی کمونال

ویلن: ماکسیم آلیو

ویلنسل: لورا سانچز باتالا

پیانو: علی رادمان، سید مطهر حسینی

ابوا: بنیامین فیشر

الکترونیک: الناز سیدی

سه‌تار و سنتور: روزبه رحیمی
«گروه موسیقی تهران» در سال ۱۳۷۲ توسط فریماه قوام‌صدری و علیرضا مشایخی تاسیس شد. از اهداف این گروه، آموزش و معرّفی آهنگساز و نوازنده، و امکان طرح «موسیقی نو» در ایران بوده است. تأکید علیرضا مشایخی بر «موسیقی نو» از نقطه‌نظرهای متفاوت، قابل بررسی و آثار او مصداقی از طرح بنیانی و مدوّن «موسیقی نو» است. این آثار، بر پرسشهایی درباره‌ی چیستی موسیقی ایران، نسبت شرق و غرب و چیستی صدا گشوده هستند. گشودگی تفکّر علیرضا مشایخی بر پرسش و آشکارگی پرسش در آثار او، سبب شده است تا «ایران» در افق موسیقی به یک موضوع تبدیل شود. «شور» اپوس 15، «شرق  ـ  غرب» شماره‌ی 1 اپوس 45، «استتیک ایرانی» اپوس 77، «میترا» اپوس 90، «سمفنی ایرانی» ـ   سمفنی شماره‌ی 5   ـ اپوس 112، «سمفنی شماره‌ی 8» اپوس 147، «مرکوری» اپوس 196 و «تهران   دوئال» اپوس 207 را می‌توان مثالهایی از این تبیین دانست. صورت‌بندی‌های علیرضا مشایخی از چگونگی طرح «موسیقی نو» در ایران و تبیین‌های حاصل از آن، بر بنیانی ایستاده است که در دوره‌ی معاصر تاریخ موسیقی، بی‌سابقه بوده است: طرح انضمامی نسبت موسیقی و تفکّر. این نسبت، در اصطلاح «موسیقی تفکّر» خود را آشکار کرده است. به بیان دیگر، طرح «موسیقی نو» در تبیین «موسیقی تفکّر» نهفته است و پس از شرح این نسبت، راه برای طرح «موسیقی نو» در ایران نیز، گشوده و هموار می‌شود. به بیان دقیقتر، «موسیقی نو» رابطه‌ی فراموش‌شده‌ی موسیقی و تفکّر را یادآوری و «موسیقی تفکّر»، ضرورت «موسیقی نو» را آشکار می‌کند.

درباره علیرضا مشایخی
درباره علیرضا مشایخی
علیرضا مشایخی (زادهٔ ۱۰ فروردین ۱۳۱۸ در تهران) آهنگساز و موسیقی‌دان ایرانی است.
برخی او را پایه‌گذار موسیقی مدرن در ایران و از نخستین آهنگ‌سازان مدرن ایرانی می‌دانند. او در وین و اوترخت هلند به تحصیل پرداخت و با حوزه‌های موسیقی معاصر و سبک‌های نوین آشنا شد.
نخستین استادان او در ایران لطف‌الله مفخم پایان (موسیقی ایرانی)، حسین ناصحی (آهنگ‌سازی) و افلیا کمباجیان (پیانو) بودند. سپس در وین نزد اساتید آهنگسازی به نام‌های هانس یلینک (برجسته‌ترین نظریه‌پرداز مکتب وین و شاگرد شونبرگ) و کارل شیسکه به ادامه تحصیل پرداخت. او پس از به پایان رساندن دورهٔ آهنگ‌سازی در آکادمی موسیقی وین، برای ادامه تحصیل و پژوهش در زمینه موسیقی الکترونیک به اوترخت در هلند رفت و در آنجا در کلاس‌های گوتفرید میشائیل کونیگ از پایه‌گذاران انستیتو زونولوگی هلند شرکت جست. او در مدت پانزده سال اقامتش در هلند اقدام به فعالیت‌های گسترده آهنگ‌سازی و پژوهشی نمود و در آنجا بود که اساس موسیقی چندفرهنگی (یکی از شیوه‌های نگرش او به موسیقی ایرانی) را پی‌ریزی کرد.
علی‌رضا مشایخی نخستین آهنگ‌سازی است که به شکل گسترده‌ای، پیام‌آور نوگرایی در موسیقی ایران است، و احتمالاً اول کسی بوده که موسیقی ایرانی به سبک الکترونیک ساخته‌است. آثار وی بیش از چهل سال است که در داخل و خارج از ایران اجرا می‌شوند.
دسته بندی های آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "آلبوم موسیقی موسیقی نو در ایران (۳)" ثبت می‌کند