1. خانه
  2. /
  3. کتاب پهلوان تار

کتاب پهلوان تار

3.3 از 1 رأی

کتاب پهلوان تار

مقاله هایی درباره محمدرضا لطفی
Champion of Persian Lute(Tar):Essays in Honour of Mohammad Reza Lotfi
انتشارات: هنر موسیقی
٪15
55000
46750
معرفی کتاب پهلوان تار
این کتاب شامل پنج مقاله و نوشتار در مورد محمدرضا لطفی و موسیقی او می‌شود. چهار مقاله نخست که مرتبط با موسیقی محمدرضا لطفی هستند، به ترتیب در سال‌های 1370، 1380، 1390 و 1393 در نشریات مجله آدینه، روزنامه ایران، روزنامه شرق و مجله هنر موسیقی منتشر شدند و به گفته نویسنده، بدون هیچ تغییری در کتاب گنجانده شده‌اند.

مقاله پایانی که جزئی مهم‌ترین مطالب کتاب است، به مناسبت بحث‌ها و اظهارات درباره "غم‌انگیز بودن موسیقی ایرانی"، یک بررسی تحلیلی و تاریخی از فضای اجتماعی و سیاسی موسیقی ایرانی از دوران ساسانیان تا امروز ارائه می‌دهد. در نهایت، با شرح بسیاری از مفاد تاریخی و گواهی‌های معتبر، به ارائه راهکارهای نظری در این زمینه می‌پردازد.
درباره ارشد طهماسبی
درباره ارشد طهماسبی
ارشد تهماسبی (زادهٔ ۲۸ دی ۱۳۳۶ در الیگودرز) موسیقی‌دان، آهنگساز و نوازندهٔ تار و سه‌تار اهل ایران است. ارشد تهماسبی ۲۸ دی سال ۱۳۳۶ در الیگودرز متولد شد. او دوران کودکی و تحصیل را در سنندج، همدان و تهران گذراند. وی مقدمات موسیقی را نزد محمدرضا لطفی فراگرفت و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران، در کلاس‌های لطفی و هوشنگ ظریف شرکت می‌کرد. وی در سال ۱۳۵۸ وارد دانشکده موسیقی دانشگاه تهران شد، ولی بعد از یک سال به دلیل انقلاب فرهنگی مجبور به ترک دانشگاه شد. او در سال ۱۳۶۰ به عضویت گروه چاووش درآمده و در این گروه، با حسین علیزاده، محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان همکاری کرد. تهماسبی در سال ۱۳۶۰ کلاس‌های آموزش تار و سه‌تار تشکیل داد.
وی همکاری‌های متعددی با حسین علیزاده در زمینه هم‌نوازی و اجرای کنسرت داشته‌است. او با علیزاده در آلبوم‌های شورانگیز، راز و نیاز، صبحگاهی، دلشدگان و همنوایی همکاری کرده و همچنین کنسرت‌های بسیاری با علیزاده در اروپا و آمریکا اجرا کرده‌است. ارشد طهماسبی کتاب‌هایی در مورد موسیقی ایرانی منتشر کرده و کاست‌ها و سی‌دی‌های متعددی نیز در این زمینه ارائه کرده‌است. مهم‌ترین فعالیت وی در سال‌های اخیر ایجاد مرکزی برای معرفی ساز تار، به نام «جایگاه تار»، بوده‌است. در این مرکز، سازهای قدیمی، وسایل شخصی استادان تارنواز، مضراب‌های تارنوازان قدیم و اسناد تاریخی موسیقی ایران موجود است.
در پنجمین جشن موسیقی ما که دی ۱۳۹۷ برگزار شد٬ تندیس طلاییِ آلبوم موسیقی برگزیدهٔ موسیقی سنتی و دستگاهی ایرانیِ بی‌کلام٬ به ارشد طهماسبی و داریوش زرگری برای آلبوم «آثار درویش‌خان» اهداء شد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب پهلوان تار" ثبت می‌کند