1. خانه
  2. /
  3. کتاب هپل هپوخان

کتاب هپل هپوخان

3.7 از 1 رأی

کتاب هپل هپوخان

Hapal Hapoo Khan
انتشارات: علم
٪15
395000
335750
درباره ابوالقاسم حالت
درباره ابوالقاسم حالت
ابوالقاسم عبداللَّه فرد (۱۲۹۳ – ۳ آبان ۱۳۷۲) متخلص به حالت، شاعر، مترجم و طنزپرداز ایرانی بود. وی، شاعر سرود «پاینده بادا ایران»، اولین سرود ملی ایران بعد از انقلاب، (با آهنگ محمد بیگلری‌پور) است. ابوالقاسم حالت، شاعر، مترجم و طنزپرداز توانای معاصر در سال ۱۲۹۳ در تهران به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی و متوسطه به استخدام شرکت ملی نفت ایران درآمد و تا زمان بازنشستگی در خدمت این سازمان بود.
ابوالقاسم حالت در جوانی به فراگیری زبان عربی، پرداخت و از سال ۱۳۱۴ هجری شمسی به شعر و شاعری روی آورد و به سرایش شعر در قالب کهن و تذکره‌نویسی همت گماشت. دیوان حالت که مشتمل بر قطعات ادبی، مثنویها، قصاید، غزلیات و رباعیات است، خود نمایانگر عمق دانش ادبی این محقق است.
وی از سال ۱۳۱۷ همکاری خود را با مجله معروف فکاهی توفیق آغاز کرد و بحر طویلهای خود را با امضای هدهد میرزا و اشعارش را با اسامی مستعار خروس لاری، شوخ، فاضل ماب و ابوالعینک به چاپ می‌رساند. علاقه به مسائل دینی سبب شد از سال ۱۳۲۳ هر هفته چند رباعی جدی که ترجمه‌ای از کلمات قصار علی بن ابی‌طالب بود در مجله «آئین اسلام» چاپ کند. حالت در ترانه‌سرایی نیز دستی توانا داشت و عموماً این ترانه‌ها در قالب فکاهی، انتقادی علیه وضعیت سیاسی و اجتماعی آن زمان بود. حالت در آن سال‌ها با نشریات امید، تهران مصور و پیام ایرانی نیز همکاری داشت و ملک‌الشعرا بهار او را به کنگره نویسندگان ایران دعوت نمود.
در بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ حالت، از طرف انجمن ادبی ایران، شعر نخستین سرودملی بعد از انقلاب را تدوین کرد.

دسته بندی های کتاب هپل هپوخان
قسمت هایی از کتاب هپل هپوخان

شش جفت زن و شوهر بودیم که هر روز مهمانی دوره ای داشتیم و ماهی یک بار همدیگر را می دیدیم و دیداری تازه می کردیم.در نخستین شنبه هر ماه این میهمانی به گردن یکی از شش جفت می افتاد .همیشه وقتی نوبت سور دادن نادر خان می افتاد ما عزا می گرفتیم ، عزا برای غذا. چون زنش رودابه خانم الحق و الانصاف در بد غذا پختن نابغه بود و اگر قرار میشد که در این خصوص مسابقه ای ترتیب دهند و برای ناشی ترین آشپزها جوائزی در نظر بگیرند، به طور قطع او نخستین برنده بود...

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب هپل هپوخان" ثبت می‌کند