والدین باید فرزندان خود را برای زندگی، یادگیری و کار در جوامع متنوع آماده کنند. درک و تحمل تفاوتها به این دلیل مهم است که هر کس یاد بگیرد به تفاوتها با دید باز بنگرد، فرصتهای بیشتری در زمینه آموزش، کسب و کار و سایر جنبههای زندگی خواهد داشت. به عبارت دیگر موفقیت فرزندتان به این امر بستگی دارد. موفقیت در دنیای امروز و حتی در دنیای فردا به توانایی درک کردن و کار کردن با دیگران بستگی دارد.
درک و تحمل تفاوتها به معنی پذیرش و احترام به تفاوتهای موجود در میان مردم است. تحمل تفاوتها به معنی احترام و یادگیری از دیگران، ارزش نهادن به تفاوتها، اتصال شکافهای فرهنگی، حذف تصورات قالبی، کشف زمینههای مشترک و ایجاد تعهدات جدید است. تحمل تفاوتها، از بسیاری جهات، نقطه مقابل تعصب است.
اینگرید در داستان جوجه خرسها به این نکته به خوبی اشاره کرده. خرسی که از چند تخم نگهداری میکند تا به جوجه تبدیل میشوند.
علیرغم تمام تفاوتهای که بین زندگی یک خرس و چند جوجه وجود دارد، خرس با کمک از دوست خود جوجهتیغی، سعی بر آن دارد تا این تفاوتها را بپذیرد و تلاش میکند تا شرایط مناسب را برای جوجهها فراهم کند. او در این قصه راههای زیادی را امتحان میکند تا جاییکه حتی جان خودش هم در خطر میافتد اما با تدبیر مشکلات را حل میکند.
پیام درک تفاوتها و تلاش برای همزیستی مسالمتآمیز و کمک به یکدیگر زمانی برای کودک اثرگذار میشود که در قالب قصهای جذاب بیان شود.
در کتاب جوجه خرسها ترجمه سیدمهدی شجاعی و تصویرگری دیتر شوبرت این اثرگذاری را دو چندان کرده است.
در این داستان علاوه بر آموزش همزیستی مسالمتآمیز و کمک به یکدیگر کودک با دنیای حیوانات نیز آشنا میشود.
زندگی خرسها و غازها، تفاوتهایشان و کنار یکدیگر بودنشان قصه شیرین و به یادماندنیای برای کودکان گروه سنی (ب) رقم میزند.
از دیگر نکات جالب توجه در این کتاب نقاشیهای همسو با داستان است که مطالعه این اثر را جذابتر میکند.
کتاب جوجه خرس ها