کتاب زوج درمانی

Couples Therapy
در اطلس اجتماعی ایران
کد کتاب : 84427
شابک : 978-9643376499
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 310
سال انتشار شمسی : 1390
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 22 اردیبهشت

معرفی کتاب زوج درمانی اثر مرتضی بهشتی

سخن در مورد خانواده و موضوعات پیرامونی آن از دیرباز مورد توجه پژوهشگران و خردورزان بوده است و هر صاحب قلم وصدایی، می‌خواسته است که بنیان و کارکردهای خانواده را از پلیدی‌ها وزشتی‌ها دور ساخته و نهاد خانواده را از بی سروسامانی نجات داده و باعث همدلی و دوستی بیش از پیش، بین ارکان و اعضای خانواده شود.
خانواده می‌تواند منشأ تحولات عظیم فردی و اجتماعی و رشد ارزش‌های انسانی باشد. خانواده به عنوان یک واحد یا نهاد جهانی، در جوامع مختلف، کم و بیش دارای کارکردها و وظایف مشترکی است. کارکرد مطلوب در خانواده باعث می‌شود تا روابط مختلف عاطفی، روانی و حتی اقتصادی و اجتماعی در میان یک جامعه به بهترین شکل خود صورت پذیرد.
بالا بردن سطح بهره‌وری و بهره‌گیری از توانایی‌ها و پتانسیل‌های مختلف افراد جامعه، منوط به توجه ویژه به نهاد خانواده است.
خانواده‌های امروز به دنبال تغییر در الگوهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظایر آن، دچار بحران‌های مختلفی شده‌اند و شنیده‌ها و دیده‌ها حکایت از آن دارد که ، روابط درون خانواده، روابط بین اولیاء ، میزان رشد جمعیت، نقش های سیاسی و اجتماعی موجود در خانواده و عناصری از این قبیل ، باعث پدید آمدن بحران در خانواده شده است. عامل اقتصادی نیز نقش موثری در پیدایش بحران در خانواده ایفا می کند. تغییر الگوها، بالا رفتن میزان مصرف در خانواده ها، ناهماهنگی بین میزان درآمد و هزینه ها و همچنین گسست نسل ها، باعث پیدایش بحران در این نهاد گردیده است. (منظور از «گسست نسل ها» تفاوت ارزشی بین دیدگاه های اولیاء و فرزندان است).
مواردی از قبیل رشد جمعیت، مسئله اقتصادی، اختلاف والدین با یکدیگر، تنش های سیاسی و اجتماعی، در ایجاد بحران نقش دارند که با مطالعات مستمر و برنامه ریزی عملی باید بتوان تا حدی بحران در خانواده را مهار و کنترل کرد، در غیر این صورت این بحران به نسل های بعد و ابعاد مختلف خانواده منتقل خواهد شد .
همزیستی، ازدواج ، روابط بین زن و مرد ، روابط بین اولیاء و فرزندان و همچنین میزان وابستگی در خانواده های امروز، دچار مشکل شده است و هر کدام از زمینه های یاد شده، نیاز به اصلاح، مشاوره و برخوردهای مناسب دارد؛ در غیر این صورت بحران هرچه بیشتر تشدید می شود.
یکی از نمودهای بحران، در ازدواج های ناموفق و متلاشی شده منعکس است. این امر موجب می‌شود تا نظم عاطفی کودک در خانواده دچار مشکل گردد، بزهکاری افزایش یابد، ترک تحصیل و جدا شدن از خانواده افزایش یابد و به طور کلی رفتارهای نابهنجار هر چه بیشتر در خانواده ها گسترش یابد، که دنیای صنعتی بیش از جهان سوم با این وضعیت روبه روست.
خانواده به عنوان نهادی که نقش بسزایی در سالم سازی وپرنشاط کردن تمامی ارکان جامعه بزرگ بشری دارد از نظر صاحب این اثر دور نبوده و به دنبال اطلاعاتی که در نشست‌های مشورتی با موکلان و مخاطبان خویش به دست آورده است، مایل بوده در زمینه زوج درمانی، نوشتاری را به جامعه خویش تقدیم کند .
دراین کتاب همانطور که از نامش پیداست سعی براین شده است که از آرمان گرایی وآسمانی نگریستن به زندگی مشترک و ازدواج جلوگیری شود و با زبان نزدیک به جامعه خودمان در مورد بایدها و نبایدهای زندگی صحبت شود و به همین دلیل جغرافیای اجتماعی زوج درمانی، دراطلس اجتماعی ایران انتخاب شده است که تا رویکرد ایرانی – اسلامی به زندگی زن و شوهر نگریسته شود.

کتاب زوج درمانی

مرتضی بهشتی
مرتضی بهشتی متولد ۱۳۳۹، دارای دکتری حقوق بین الملل از دانشگاه ابردین کلمبیا می باشد. ویشش سال مدیرعامل بنیاداندیشه اسلامی، مدیرحقوقی و امور قراردادهای شرکت بیمه ایران خودرو،وکیل دادگستری و مشاور حقوقی، مشاور حقوقی وامور قراردادهای سازمان مدیریت صنعتی،نماینده موسسه حقوقی کشورهای اروپایی در ایران در زمینه های مهاجرت ، دعاوی متقابل بین المللی و داخلی ، مالی و جزایی ، اخذ ویزا ی تحصیلی و کار و… بوده است.