1. خانه
  2. /
  3. کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی

کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی

نویسنده: نبی احمدی
پیشنهاد ویژه
3.5 از 1 رأی

کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی

(به همراه پیش درآمدها و رنگ ها)
Maestro Ali akbarkhan Shahnazi
انتشارات: سرود
٪30
360000
252000
معرفی کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی
مجموعه‌ی حاضر از روی نوار تار استاد علی‌اکبر شهنازی نوشته شده است، همانگونه که در مقدمه‌ی کتاب ردیف میرزاحسینقلی یادآور شدم، با توجه به شیوه‌ی نوازندگی استاد شهنازی -استفاده از تکنیک‌های پیچیده در تار و سوال و جواب‌ های مختلف در جمله‌سازی‌ها و وجود جملات رابط بین فیگورهای مشابه با پرش‌های متعدد از بم به زیر و بالعکس که با بهره‌گیری از تمام امکانات ساز به ریزه‌کاری‌های زیبایی آرسته است - سعی شده در نگارش این مجموعه دقت بیشتری به عمل آید. خود ایشان از این رپرتوار به عنوان دوره‌ی عالی تار یاد می‌کردند و شاگردانی که مرحله آموزش ردیف میرزاحسینقلی را طی می‌نمودند به کلاس دوره‌ی عالی راه می‌یافتند.
با این توصیف ردیف دوره‌ی عالی استاد شهنازی نسبت به امکانات اجرایی ردیف‌های کلاسیک موجود (ردیف میرزاعبدالله و ردیف میرزاحسینقلی و ردیف تار نی‌داوود) از آزادی بیشتری در شکل‌گیری انگاره‌ها و فیگورهای از پیش تعیین شده برخوردار است، علاوه بر پیش‌درآمدها و چهارمضراب‌ها و رنگ‌های متنوع در ردیف عالی استاد شهنازی که تفاوت‌های بارزی با ردیف‌های طرح شده در این مجموعه دارد، حضور گوشه‌هایی خاص برای مایه‌گردانی از دستگاهی به دستگاه یا آوازی دیگر حالتی ویژه به این ردیف بخشیده است. از این‌رو بررسی ما بر محور تغییراتی قرار می‌گیرد که از این امکانات آزادی بیان در شکل‌گیری ردیف بهره جسته است.
درباره نبی احمدی
درباره نبی احمدی
نبي احمدي متولد 1345 آمل، تحصيلات ابتدايي و متوسطه رادرزادگاهش به اتمام رسانيد. به علت علاقه زيادبه هنربه خصوص موسيقي ، ابتدا به آواز روي آورد. و از سال 1365 به طور جدي فراگيري تار و سه تار را نزد بهروز همتي شروع کرد و سپس نزد فريبرز عزيزي ادامه داد . او در سال  1373وارد دانشكده موسيقي شد . و از محضر استادان : داريوش پيرنياکان ، داريوش طلايي ، فرهاد فخرالديني ، کمال پورتراب ، شاهين فرهت ، کامبيز روشنروان بهره اي وافر برد و در سال 1377 در رشته موسيقي با مدرک کارشناسي فارغ التحصيل گشت . بعد از آن از مکتب استادان زمان خود همچون حسين عليزاده و محمد رضا لطفي استفاده شاياني کرد . و با کوله باري از تجربه قدم در راه آموزش دوستداران هنر موسيقي گذاشت . باگستردگي فعاليت آموزشي و اجرايي سال 1379 آموزشگاه موسيقي چاووش ( موسسه چاووش ) را با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تاسيس نمود ، و آموزش موسيقي ايراني را به طورتخصصي در دستوركار خويش قرار داد .
دسته بندی های کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب ردیف دوره ی عالی استاد علی اکبر خان شهنازی" ثبت می‌کند