دكتر محسن وفامهر در سال 1338 در محله ي نازي آباد تهران متولد شد. وي تحصيلات ابتدايي و راهنمايي را در مدارس نبوي اسلامي و دبيرستان ملي خاتم گذراند و سپس به اخذ ديپلم فني راه و ساختمان از هنرستان شماره ي 1 تهران (هنرستان نمونه شهيد بهشتي فعلي) نايل آمد. پس از اخذ درجه ي ليسانس مهندسي در رشته ي عمران، به دليل علاقه ي خاص وي به رشته معماري وشهرسازي، مجدداً از ابتدا در كنكور سراسري شركت نموده و با رتبه ي بيست و هفتم در رشته ي معماري دانشگاه علم و صنعت ايران پذيرفته شد و نهايتاً ليسانس و فوق ليسانس خود را در رشته ي مهندسي معماري با كسب عنوان دانشجوي نمونه كشور در سال 1375 به پايان رساند و متعاقباً در حاليكه به عنوان عضو هيأت علمي در دانشكده ي معماري و شهرسازي تدريس مي نمود.
ايشان از سال 1358 با حكم شهيد رجايي به كسوت معلمي نايل شده بود كه به پاس تلاش هيا ارزنده ي وي در امر تعليم و تربيت در سال 1365 به عنوان دبير فني و معلم نمونه در سطح استان تهران انتخاب گرديد و در سال 1373 نيز عنوان دبير فني و معلم نمونه ي كشوري را از آن خود ساخت و بالاخره در سال 1373 به عنوان جانباز نمونه در سطح كشور معرفي گرديد.
در سال 1379 نيز با رتبه ي پنجم به دوره ي دكتراي معماري راه يافت و در حالي دكتراي تخصصي معماري خود را به پايان رساند كه دو مرتبه به عنوان دانشجوي نمونه ي كشوري از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري برگزيده شد و از وي تجليل شد.
ايشان همواره در مسند تعليم و تربيت نسل جوان همت گماشته و در راستاي آموزش دروس رشته هاي عمران و معماري به طراحي، نظارت و مديريت اجرايي پروژه هاي عمراني و معماري عام المنفعه از قبيل مسكن، مسجد، مدرسه، پناهگاه، اسكله، دانشكده و ... پرداخت و آثار نيكويي بر جاي گذاشت.
وي در سالهاي دفاع مقدس و در شرايط بحراني به طراحي و ساخت 45 روزه ي اسكله ي پل متحرك فاو اروندرود و نيز طراحي و اجراي 99 روزه پناهگاه هاي چندمنظوره پرداخت تا در حماسه ي دفاع مقدس به حيثيت و غرور ملي خدشه اي وارد نشود، در اين رابطه وي به افتخار 40درصد جانبازي نايل امد. ايشان همچنين در راستاي عمران و سازندگي كشور تاكنون ده ها پروژه ي عمراني و معماري از مرحله ي طراحي، نظارت تا اجرا را به منصه ظهور درآورده است. ايشان اكنون نيز عضو هيأت علمي دانشكده ي معماري و شهرسازي و مديركل دفتر طرح هاي عمراني دانشگاه علم و صنعت ايران است. ايشان داراي ده عنوان كتاب، دوازده عنوان درس نامه ي علمي ـ تخصصي، 55 عنوان مقاله ي علمي، چهار عنوان اختراع ثبت شده در زمينه ي مهندسي عمران و معماري است.