1. خانه
  2. /
  3. معرفی «زری خاور»

زری خاور

زری خاور با نگارش کتاب «هنر آشپزی در گیلان» شهرت و لذت غذاهای گیلان را به فراتر از مرزهای این منطقه کشانده است. کتاب هنر آشپزی یکی از کامل‌ترین، اصیل‌ترین و صحیح‌ترین مجموعه نسخه‌های آشپزی گیلک است که درآن تلاش شده میراث فرهنگی و هنر آشپزی بومی و سنتی گیلان حفظ شود. زری خاور در این کتاب ما را به وفور باورنکردنی غذاهای گیلان آشنا می‌کند. او برای ما از انواع خوراک‌های نام‌آشنای گیلکی مانند میرزاقاسمی، باقلاقاتق و مورغ تورش (مرغ ترش) تا خوراک‌هایی کمتر چشیده شده مثل دختر لوس، کپور کله‌آب و مورغ لاکو نوشته است. غیر از حفظ و اشاعه‌ی فرهنگ آشپزی گیلانی، یکی از مهم‌ترین انگیزه‌‌‌هایش از نوشتن این کتاب، آشنایی نسل جوان و نسل‌های آینده‌ی علاقه‌مند به هنر طباخی گیلان بوده است. او برای حفظ اصالت اسم غذاها را با تلفظ محلی و بومی آنها آورده است. زری خاور همسر احمد مرعشی است که گردآوری کتاب واژه‌نامه گویش گیلکی حاصل تلاش او است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "زری خاور" ثبت می‌کند