1. خانه
  2. /
  3. کتاب شناخت نامه فرید

کتاب شناخت نامه فرید

3.5 از 1 رأی

کتاب شناخت نامه فرید

Shenakht-e name farid
انتشارات: شهرستان ادب
٪15
100000
85000
معرفی کتاب شناخت نامه فرید
قادر طهماسبی متخلّص به فرید، از بزرگان شعر انقلاب اسلامی است که بسیاری از اشعار او با حافظۀ تاریخی مردم ایران گره خورده است و زمزمۀ سروده‌هایش بر لبان عاشقان، جاری است.
«شناخت‌نامۀ فرید» منشوری است که از جوانب و زوایای گوناگون به بررسی شعر و زندگی شاعرانۀ فرید پرداخته است. این اثر که به همّت کاظم رستمی جمع‌آوری و تدوین شده است، شامل صحبت‌های خود شاعر و نقد و نظر دیگر بزرگان شعر و ادبیات معاصر یعنی یوسفعلی میرشکّاک، رضا اسماعیلی، علی‌محمّد مودّب، منوچهر اکبری، محمّدحسین انصاری‌نژاد، محمود براتی، مریم نافلی، سعید بیابانکی، محمود حبیبی کسبی، محمّد رمضانی فرخانی، کمال شفیعی، حمیدرضا شکارسری، سینا علی‌محمّدی، محمّدعلی عمومی، علی‌رضا لبش، مصطفی محدّثی خراسانی، جواد محقّق، عبّاس محمّدی، مهدی مظفّری ساوجی، سیّد عبدالجواد موسوی، محمّدرضا وحیدزاده، قربان ولیئی محمّدآبادی و کاظم رستمی دربارۀ شعر و شخصیت اوست.
درباره قادر طهماسبی
درباره قادر طهماسبی
قادر طهماسبی (زادهٔ ۹ شهریور ۱۳۳۱ در میانه) شاعر و نویسندهٔ اهل ایران است. «مثنوی شهادت» با مطلع «سبکبالان خرامیدند و رفتند» از آثار اوست. قادر طهماسبی متخلص به «فرید» در ۹ شهریور سال ۱۳۳۱ در شهرستان میانه متولد شد. تحصیلات ابتدایی و بخشی از متوسطه را در زادگاه خود گذراند. پس از آن، به علت شغل پدر، اقامت‌های کوتاه و بلند در شهرهایی چون: زاهدان، شیراز، مشهد، تبریز و تهران و اصفهان داشت. او در سال ۱۳۵۵ به سفارش یکی از دوستانش در اصفهان ساکن شد و در آن‌جا ازدواج کرد. در اصفهان به علت اشعار تند خود مورد اذیت و آزار ساواک بود. او در زمان انقلاب ۱۳۵۷ ایران ۲۶ ساله بود و فعالیت‌های انقلابی داشت. در زمان جنگ ایران و عراق نیز به صورت داوطلبانه حضور داشت.
او ابتدا به شغل عکاسی مشغول بود سپس عکاسی را کنار گذاشت و در مراکزی چون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، هنرستان هنرهای زیبا، امور تربیتی آموزش و پرورش، ستاد تبلیغات جنگ، انجمن‌های ادبی، بنیاد شهید، ارشاد اسلامی٬ جهادسازندگی٬ جهاد دانشگاهی و دانشگاه در دوره‌های مختلف فعالیت کرد.
سپس به عضویت هیأت علمی دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان منصوب شد اما به جهت پرداختن به پیشهٔ شاعری و فعالیت‌های اجتماعی انصراف داد. با این‌حال در دوره‌های مختلفی به تدریس در دانشگاه پرداخت. وی در صدا و سیمای اصفهان هم فعالیت داشت. پس از آن به تهران هجرت کرده و در دانشگاه تهران مشغول شد. همچنین به عنوان کارشناس شعر در حوزه هنری و بنیاد شهید به فعالیت پرداخت.
زندگی‌نامه، مقالات و نقدهای صاحب‌نظران در مورد شخصیت و شعر قادر طهماسبی و بررسی دوران شعری او، در کتابی با عنوان «شناخت‌نامه قادر طهماسبی» توسط «کاظم رستمی» گردآوری شده‌است.
او در اردیبهشت ۱۳۹۲ در چهارمین مراسم از سلسله برنامه‌های «شب شاعر» مورد تقدیر قرار گرفت.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شناخت نامه فرید" ثبت می‌کند