در یک جامعه یا خانوادهٔ کامل گرای عصبی و روان پریش، گاه باورهایی صددرصد مطلق گرایانه وجود دارد. برای مثال برخی افراد به یکدیگر می گویند: «تو بایستی دکتر یا مهندس بشوی» یا «تو حق نداری اشتباه بکنی». از این رو به نوعی آزادی عمل و انتخاب فردی کودک به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد.
کودکی که از اندامی متناسب برخوردار نیست یا بیش از حد کوتاه یا چاق است، به صورت های مختلف مورد تحقیر و توهین های فرهنگی قرار می گیرد. کودکی که نتوانسته طبق معیارهای کامل گرایانهٔ جامعه جلو برود و خانواده و دوستانش به شدت او را با دیگران مقایسه می کنند، کودکی که از لحاظ اقتصادی یا اجتماعی در رده های پایین جامعه است و همسالان تحقیرش می کنند، این موضوع برایش به صورت عقده در می آید.
کودک درون را می توان به شیوه ها و اشکال گوناگون تجربه کرد. پس به حال و هوای دوران کودکی خود نزدیک شوید. شاید بگویید سخت است. بله؛ باید گام به گام به سمت یافتن او حرکت کنید. سال هاست از او فاصله گرفته اید، تجربه هایی که با او داشته اید، برایتان کمرنگ شده، دیگر با آن فضا، هم حسی نمی کنید و به عمق خاطرات ناخودآگاهت فرو رفته اید؛ اما این حالت در چهره، صدا، شوخی ها و عصبانیت هایت خود را نشان می دهد. کودک درون را در لایه های پنهان ناخودآگاه پیدا کنید.