کتاب دریچهای است به دنیای شگفتانگیز علم و دانش و کتابخوانی راهی است برای پرورش استعدادهای انسان که با نهادینه شدن آن در خانواده، جامعه به سمت پیشرفت و تکامل سوق داده میشود. پایین بودن میزان مطالعه در ایران به دلیل بیتوجهی خانوادهها به فرهنگ مطالعه در کودکی است. خانواده یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعۀ فرزندان محسوب میشود و نقش بسزایی در تربیت اخلاقی و روانی و رشد اجتماعی کودکان ایفا میکند. حال اگر والدین بخشی از زمان خود را در شبانهروز به مطالعه اختصاص دهند، فرزندان آنان نیز از کودکی با مشاهدۀ الگوهای رفتاری مناسب، مطالعه را در خانواده میآموزند و با کتاب انس و الفت گرفته و آن را بخشی از فعالیتهای روزانۀ خود قرار میدهند؛ بدین ترتیب مطالعه در زندگی آیندۀ آنان نهادینه میشود.
بر اساس تحقیقات، بیشتر کسانی که به کتاب و کتابخوانی علاقه دارند، والدینی داشتهاند که در دوران کودکی لحظات شیرین و گرمی را در هنگام خواندن اشعار و داستانها برای آنها ساخته و پرداختهاند. برای تبیین این موضوع در این کتاب راهکارهایی برای مسائل مهمی چون زنده کردن فرهنگ مطالعه در خانواده، چگونگی تشویق و ترغیب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی، اهمیت جذابیت کتابخانه برای کودکان، نقش کتاب در آیندۀ کودکان، ویژگیهای کتاب خوب و همچنین تأثیرات روانشناسی کتاب مانند منبعی برای افزایش رشد عقلی و عاطفی کودکان، جلوگیری از فراموشی در پیری، کتابدرمانی، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و .... ارائه شده است.
این کتاب دربرگیرندۀ 43 مقاله از متخصصان و کتابشناسان کودک و نوجوان است؛ افرادی که هر یک از زاویهای قابل تأمل و درخور به اهمیت مطالعه و آشنایی کودکان و نوجوانان با کتاب پرداختهاند. با مطالعۀ مقالههای کتاب درمییابیم که اگر قرار باشد برای فرزندانمان در آینده سرمایهای قابل توجه کنار بگذاریم، پیش از هر مالاندوزیای به او انس و آشنایی با کتاب را آموزش دهیم و اینکه کتاب تا چه اندازه میتواند در آینده و زندگی اجتماعی او تأثیرگذار باشد.
هر یک از 43 مقاله و نوشتار این کتاب که از میان 150 مقاله برگزیده شده، دریچهای است به سوی دنیای شگفتانگیز کتاب و مطالعه برای کودکان و نوجوانان.
کتاب کتاب خواندن درمان روح و روان