1. خانه
  2. /
  3. کتاب رباعیات خیام نیشابوری

کتاب رباعیات خیام (نفیس)

نویسنده: عمر خیام
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 1 رأی

کتاب رباعیات خیام (نفیس)

در 30 زبان
Khayyam
انتشارات: باهم
٪10
650000
585000
4.5 از 1 رأی

کتاب رباعیات خیام نیشابوری

بر اساس نسخه محمدعلی فروغی
Rubaiyat of Omar Khayyam
انتشارات: آرایان
ناموجود
300000
معرفی کتاب رباعیات خیام نیشابوری
امام غیاث الدین ابوالفتح عمربن ابراهیم خیام نیشابوری یکی از حکما و ریاضی‌دانان و شاعران بزرگ ایران است که در اواخر قرن‌ پنجم و اوایل‌ قرن‌ ششم در نیشابور به دنیا آمد. سال ولادت او به درستی مشخص نیست و از آنجا که شغل پدرش خیمه‌دوزی بوده است به او خیام می‌گفتند. وی از هوشی فوق‌العاده و حافظه‌ای نیرومند برخوردار بود. از این رو در دوران‌ جوانی خود به فراگیری دانش پرداخته، به طوری که در فلسفه، نجوم و ریاضی به مقامات بلندی رسید و در علم طب نیز مهارت داشت؛ به گونه‌ای که گفته شده سلطان‌ سنجر را، که در کودکی به مرض‌آبله گرفتار شده بود، معالجه کرد. خیام به دو زبان فارسی و عربی نیز شعر می سرود و در علوم مختلف ، کتاب‌هایی ارزشمند نوشته است و...
درباره عمر خیام
درباره عمر خیام
عُمَر خَیّام نیشابوری (نام کامل: غیاث‌الدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیّام نیشابوری) (زادهٔ ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ در نیشابور – درگذشتهٔ ۱۲ آذر ۵۱۰ در نیشابور) که خیامی و خیام نیشابوری و خیامی النّیسابوری هم نامیده شده‌است، همه‌چیزدان، فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی‌سرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه پایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی اوست و لقبش «حجّةالحق» بوده‌است، ولی آوازهٔ وی بیشتر با انگیزه نگارش رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. افزون بر آن‌که رباعیات خیام را به بیشترِ زبان‌های زنده برگردان نموده‌اند، ادوارد فیتزجرالد رباعیات او را به زبان انگلیسی برگردانده است که مایهٔ شهرت بیشتر وی در مغرب زمین شده‌است.
یکی از برجسته‌ترین کارهای وی را می‌توان سروسامان دادن و سرپرستی محاسبات گاه‌شماری ایران در زمان وزارت خواجه نظام‌الملک، که در دورهٔ پادشاهی ملک‌شاه سلجوقی (۴۲۶–۴۹۰ هجری قمری) بود، دانست؛ محاسبات منسوب به خیام در این زمینه، هنوز معتبر است و دقتی به مراتب بالاتر از گاه‌شماری میلادی دارد. وی در ریاضیات، نجوم، علوم ادبی، دینی و تاریخی استاد بود. نقش خیام در حل معادلات درجه‌سوم و مطالعاتش دربارهٔ اصل پنجم اقلیدس نام او را به‌عنوان ریاضی‌دانی برجسته در تاریخ علم ثبت کرده‌است. نوپیدا کردن نظریه‌ای دربارهٔ نسبت‌های هم‌ارز با نظریهٔ اقلیدس نیز از مهم‌ترین کارهای اوست.
شماری از تذکره‌نویسان، خیام را شاگرد ابن‌سینا و شماری نیز وی را شاگرد امام موفق نیشابوری خوانده‌اند. صحت این فرضیه که خیام شاگرد ابن‌سینا بوده‌است، بسیار دور از ذهن می‌نماید، زیرا از دیدِ زمانی با هم دگرگونیِ زیادی داشته‌اند. خیام در جایی ابن‌سینا را استاد خود می‌داند، ولی این استادی ابن سینا، سوی معنوی دارد.
دسته بندی های کتاب رباعیات خیام نیشابوری
مقالات مرتبط با کتاب رباعیات خیام نیشابوری
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب رباعیات خیام نیشابوری" ثبت می‌کند