1. خانه
  2. /
  3. کتاب سگی که می خواست خورشید باشد

کتاب سگی که می خواست خورشید باشد

نویسنده: محمد هدایی
3.2 از 1 رأی

کتاب سگی که می خواست خورشید باشد

و سیزده قصه دیگر از قصه های مردم آسیا
A dog who wanted to be the sun
انتشارات: نیستان
ناموجود
8000
معرفی کتاب سگی که می خواست خورشید باشد
قصه‌ها تار و پودهای هویت فرهنگی هر ملت و سرزمین به شمار می‌روند، روایت‌هایی که تافته در آداب و رسوم، باورها و اندیشه مردمان یک سرزمین، آنها را هویت داده و حقیقت‌های مکتوم آن دیار و سرزمین را برای سال‌های سال ثبیت و در ذهن و یادها نگاه می‌دارد.
قاره کهن آسیا که شاید بتوان از آن به عنوان بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین اقلیم بشری از منظر آداب و رسوم و باورهای فردی و قدیمی‌ترین مهد باورهای دینی در دنیا به شمار آورد، از دیرباز یکی از کانون‌های تولید چنین داستان‌ها و روایت‌های داستانی بوده و بسیاری از آنها را در قالب‌های و شیوه‌های مختلف بیانی و روایی بر جای گذاشته است. قصه در فرهنگ آسیایی در واقع راهی برای زیست بهتر به شمار می‌رود، زیستی که گاه میراث آسمان برای انسان بوده و گاه روش‌هایی است برای زندگی معرفت‌آمیز برای تمامی آنهایی که در نسل‌های آتی آن را می‌خوانند.
کتاب «سگی که می‌خواست خورشید باشد» نیز با چنین رویکردی چهارده داستان از مردمان کشورهای مختلف آسیا را در خود گنجانده است. کتابی که یادآور آثار داستانی نوستالژیک داستانی مردمان آسیا در سال‌های دور و نزدیک به شمار می‌رود و بیش از هر چیز باید آنها را روایت‌های مکتوب‌شده بر پایه متل‌ها و قصه‌ها و افسانه‌های مردمان این مناطق به شمار آورد. مردمان ایران در کنار هند، پاکستان، ژاپن، فلیپین، مالزی، برمه، کره، افغانستان، مالزی، تایلند، نپال، سنگاپور و سریلانکا در این کتاب داستان‌هایی را برگرفته از باورها و رسوم کهن خود بازگو کرده‌اند که بسیاری از آنها دهان به دهان مخاطبان خود چرخیده و سالیان سال نقل محافل بوده است.
درباره محمد هدایی
درباره محمد هدایی
محمد هدایی سال ۱۳۲۴ در شهرستان قُروه به دنیا آمد. کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی را سال ۱۳۵۰ از دانشگاه تهران دریافت و سال ۱۳۵۲ مدرک کارشناسی خود را در رشته مشاوره و راهنمایی از دانشگاه ابوریحان گرفت.
وی بطور هم­زمان، در مقطع کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی (دانشگاه تربیت معلم) و رشته کتابداری و اطلاع­رسانی(دانشگاه تهران) به تحصیل اشتغال ورزید و سال ۱۳۵۷ فارغ التحصیل شد. سپس تحصیلاتش را در رشته کتابداری و اطلاع رسانی تا مقطع دکتری در دانشگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد.
او در سالهای ۱۳۴۴- ۱۳۶۴ آموزگار و دبیر بود. همچنین در فرهنگنامه کودکان و نوجوانان، شورای کتاب کودک بین سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۹ به عنوان محقق و ویراستار اشتغال داشت. سال ۱۳۷۰ عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اراک شد. وی علاوه بر ویراستاری، تألیف و ترجمۀ ۵ عنوان کتاب و مقالات متعددی را در سابقۀ خود دارد. عناوین برخی از مقالات عبارتند­از:
بیست سال آزمودن و جستن: نگاهی به برنامه های درسی دوره متوسطه عمومی ایران در دو دهه نخست قرن حاضر، فصلنامۀ تعلیم و تربیت. سال بیست و پنجم تابستان ۱۳۸۸ شماره ۲  
 منبع شناسی تعلیم و تربیت؛ کارنامه منابع تعلیم و تربیت....کتاب ماه کلیات » بهمن ۱۳۹۲ - شماره ۱۹۴
آشنایی با کتابداری و اطلاع رسانی کتاب ماه کلیات » مرداد ۱۳۹۱ - شماره ۱۷۶
کارآموزی در کتابداری و اطلاع رسانی: کتاب ماه کلیات » مهر ۱۳۹۰ - شماره ۱۶۶
بلاتکلیفی با مخاطب: نگاهی به کتاب «آشنایی با کتابخانه و مقدمات اصول کتابداری»  کتاب ماه کلیات.شمار،۱۵۸، بهمن ۱۳۸۹.
پس رفت در معرفت نشر: نگاهی به ناساختاری یک کتاب مرجع علمی کتاب ماه کلیات » مرداد ۱۳۸۹ - شماره ۱۵۲.
روش های آماری برای متخصصان کتابداری و اطلاع رسانی: کتاب ماه کلیات » آذر ۱۳۸۷ - شماره ۱۳۲.
دسته بندی های کتاب سگی که می خواست خورشید باشد
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سگی که می خواست خورشید باشد" ثبت می‌کند