1. خانه
  2. /
  3. کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)

کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)

3.6 از 1 رأی

کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)

Statistical Mechanics: A Set of Lectures
٪15
350000
297500
معرفی کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)
فصل 1 درآمدی است بر مکانیک آماری شامل آمار بوز- ‌آینشتاین، فرمی-‌ دیراک، مفهوم انرژی آزاد و روش محاسبة گرمای ویژه که درک آن برای ابررساناها و ابرشاره‌ها مهم است.
فصل 2 ماتریس‌های چگالی برای محاسبه مقادیر متوسط (چشم‌داشتی) در سیستم‌های کوانتومی را معرفی می‌کند.
فصل 3خلاصه‌ای از روش انتگرال‌های مسیر است. این فصل امروز هم مرجع مقالات پژوهشی برای محاسبه زمان همدوسی بیت‌های کوانتومی است.
فصل 4 گازی از N‌ ذرة کلاسیکی می‌سازد و ویژگی‌های ترمودینامیکی آن را با روش سه فصل گذشته به‌دست می‌آورد. اگر بخواهید هدایت گرما یا مقاومت الکتریکی در جامدی غیرکریستالی، شیشه‌ای یا آمورف را حساب کنید، دانستن ابزارهای فصل 5 ضروری است. اگرچه در این فصل هدف مطالعة گذار فاز و رقابت بین اسپین‌های هم‌سایه برای فرومغناطیس یا پادفرومغناطیس کردن ماده است.
فصل 6، پیش‌نیاز فصل‌های پس از خود است ولی از فصل‌های گذشته مستقل است، و می‌توانید آن را زودتر بخوانید یا حتی آن را از کتابی دیگر فرا بگیرید.
فصل 7 باز به برهم‌کنش دوقطبی‌های مغناطیسی در یک جامد یا برهم‌کنش اسپین اسپین می‌پردازد که مبنای درک گذار فاز در مواد مغناطیسی و امروزه ابزار نظری درک ابررسانای دمای بالا و یافتن منحنی‌های گذار فاز است. کتاب آشنایی با کامپیوترهای کوانتومی نوشته دیوید مک ماهون مثال‌های فراوانی از کار با ماتریس‌های پاولی (Pauli) دارد که مکمل خوبی برای این فصل است. در فصل 8 و 9 ابزارهای محاسباتی برای فصل 10 و 11 ارائه می‌شوند.
برای فصل 11، آموزنده است اگر فیلم‌های جالبی را از آزمایش با ابرشارة هلیوم در یوتیوب یا سایت دانشگاه‌های ارائه‌دهنده درس‌های فیزیک دمای پایین ببینید، تا در کنار مدلهایی که فاینمن ازابرشارگی نشان میدهد برای کتابهای جدیدتر و پیشرفته تر آماده شوید.
درباره ریچارد فاینمن
درباره ریچارد فاینمن
ریچارد فیلیپس فاینمن (به انگلیسی: Richard Phillips Feynman) (زاده ۱۱ مه ۱۹۱۸، نیویورک - درگذشته ۱۵ فوریه ۱۹۸۸، کالیفرنیا) از تأثیرگذارترین فیزیکدان‌های آمریکایی قرن بیستم بود. او در گسترش نظریه الکترودینامیک کوانتومی سهم مهمی داشت و از دانشمندان پروژه منهتن بود. پروژه‌ای که به ساخت نخستین بمب اتمی انجامید. بعدها او یکی از اعضای کمیسیون راجرز بود که از سوی رئیس‌جمهور ایالات متحده وظیفه بررسی واقعهٔ انفجار فضاپیمای چلنجر را بر عهده داشت. در سال ۱۹۶۵ فاینمن به دلیل پژوهش‌هایش در زمینه الکترودینامیک کوانتومی، به همراه جولیان شووینگر و سین‌ایترو تومونوجا جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرد. 
دسته بندی های کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب مکانیک آماری (مجموعه سخنرانی ها)" ثبت می‌کند