در قلمرو اقتصاد، این تغییر نگرش زمانی رخ داد که روشنفکران و سیاست مداران به کارآمدی مدیریت دولتی باور پیدا کردند، و البته که این همزمانی تصادفی نبود. از نظر متفکران مکتب اتریشی، با وجود شکست های هر دو آموزۀ پیش گفته، هر دو همچنان از تجدیدنظر مصون مانده اند. اگر اقتصاددانان این فرضیه را رها کنند که دولت می تواند اقتصاد را بهتر از بازار اداره کند، در خطاهای بنیادی تر خود نیز تجدیدنظر خواهند کرد. لودویک فون میزس، از برجسته ترین متفکران مکتب اتریشی، بر این باور بود که روش های علوم طبیعی نمی توانند با موفقیت در نظریۀ اقتصادی به کار روند.
نکته ای دربارهی فون میزس وجود داره که بنظرم طرفداران لیبرالیسم باید به اون توجه کنن. بخصوص ایرانیانِ لیبرالِ طرفدارِ نظریات افرادی همچون فون میزس که تعدادشون هم کم نیست. و آن اینکه فون میزس که از بنیان گذارانِ اقتصادِ مکتب اتریش که حامیِ آزادیِ مطلقِ بازار و قیمت هاست در کتاب لیبرالیسم، جنبشهای فاشیستی را چنین میستاید: (( نمیتوان انکار کرد که فاشیسم و دیگر جنبشهای مشابهی که هدفشان برقراری دیکتاتوری است، سرشار از نیّات خیر هستند و مداخلاتشان، در لحظه یِ کنونی، تمدن اروپایی را نجات داده است. شایستگی ای که فاشیسم بدین ترتیب برای خود به ارمغان آورده است، در تاریخ جاودانه خواهد ماند)) ! همدلی و هم سخنی فون میزس با راستِ افراطی اتفاقاً امروز، ریشه یِ لیبرتارینیسم سنت گرا هم هست و شما این اندیشههای بلقوه خطرناک را میتوانید در سخنان و رفتار رئیس جمهور آرژانتین خاویر میلی نیز مشاهده بفرمایید.
فون میزس لیبرال وانمود میشود اما منظور او آزادی مالکان و انقیاد بقیه است نه آزادی همه آحاد به عنوان انسان . تعبیر اشرافی او با فاشیسم بیشتر جور است تا با دمکراسی . مبلغان ایرانی او هم که اتوکراسی متصل به تجارت فرامرزی را استمرار میبخشند ، آگاهانه او را بر آدام اسمیت ترجیح میدهند .
"فاشیسم یک راهحل اضطراری بود. نگاه کردن به آن بهعنوان چیزی بیشتر، یک اشتباه مهلک است." "موسولینی یکی از پستترین شخصیتهای تاریخ بود." «فاشیسم، برخلاف ادعای هوادارانش، محصول ناب ذهن ایتالیایی نیست و از شکافی در صفوف سوسیالیسم مارکسی در ایتالیا آغاز شده است.» "تمامیتخواهی، چه به شکل فاشیسم و چه کمونیسم، همیشه در نهایت به سرکوب فرد و نابودی آزادی منجر میشود." "فاشیسم، مانند هر شکل دیگری از سوسیالیسم، نمیتواند مشکلات اقتصادی را حل کند؛ بلکه فقط به مشکلات بیشتری منجر میشود." همه این جملات از میزس بود . اره خلاصه یک عمر کتب مارکس و سوسیالیستها در ایران چاپ شد و اموزه هاشون ازموده , نتیجه هم مشخصه