1. خانه
  2. /
  3. کتاب بازگشت طالبان

کتاب بازگشت طالبان

نویسنده: حسن عباس
5 از 1 رأی

کتاب بازگشت طالبان

افغانستان پس از خروج آمریکا
The Return of the Taliban: Afghanistan After the Americans Left
انتشارات: نشر ثالث
٪15
280000
238000
معرفی کتاب بازگشت طالبان
کتاب «بازگشت طالبان»، نوشته‌ی حسن عباس است که به‌عنوان کتاب مورد‌علاقه‌ی کارکنان «نیوزویک» از آن یاد شده است. این اثر، گزارشی از ورود دوباره‌ی گروه طالبان به افغانستان است. عباس در این کتاب به این موضوع پرداخته که آن‌ها (طالبان) چه کسانی هستند، چه می‌خواهند و چه تفاوتی با پیشینیان خود دارند. کتاب به وقایع سال 2021 و کنترل کابل و سپس همه‌ی افغانستان از‌سوی طالبان می‌پردازد.
در این گزارش، حسن عباس به موضوع گسست بین میانه‌روها و تندروهای در قدرت کشور افغانستان پرداخته و بررسی دوباره‌ی طالبان به‌عنوان گروهی تندرو را پیش‌روی مخاطب قرار داده است. نویسنده‌ی این کتاب، مسائل سیاسی-بین‌المللی پیرامون این گروه را واکاوی کرده و به نظرات و موضع‌گیری کشورهای آسیای‌مرکزی و چین درباره‌ی طالبان پرداخته است. همچنین عباس تهدیدهایی را که این گروه برای حقوق‌بشر در افغانستان دارد به‌عنوان بخشی از کتاب «بازگشت طالبان» آورده است.
این کتاب در‌واقع نوشته‌ای برای شناخت بهتر گروه طالبان است و این سوال را در پس‌زمینه خود مطرح می‌کند که چرا کسی، از‌جمله دولت‌های غربی که در افغانستان مستقر بودند، احتمال بازگشت دوباره‌ی طالبان را پیش‌بینی نکردند.
این کتاب در شش فصل است که پس از معرفی گروه طالبان، به ورود دوباره‌ی آن‌ها به افغانستان می‌پردازد. بازگشت طالبان به کابل پس از انتشار خبر فرار اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان، در سراسر افغانستان ترسی عجیب در میان مردم این کشور به وجود آورد. نویسنده در پی آن است تا نشان‌دهد که توافق صلح ایالات متحده و طالبان در فوریه‌ی 2020، طالبان را به‌طور عمده فعال و قدرتمند کرد. فصل دوم، «بازگشت طالبان» به همین موضوع اختصاص دارد و به بررسی شرایط منتهی به معامله در‌جریان مذاکرات می‌پردازد. «بازگشت طالبان» در فصول مختلف، گروه طالبان را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد و در فصل ششم و آخر این کتاب، نویسنده به ارتباطات بین‌المللی این گروه پرداخته است.
درباره حسن عباس
درباره حسن عباس
حسن عباس، متولد 1969 ، استاد برجسته روابط بین‌الملل در مرکز مطالعات استراتژیک آسیای جنوبی شرق نزدیک (NESA)، در دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن دی سی است. او همچنین به عنوان مشاور ارشد در برنامه دانشگاه هاروارد در زمینه تشیع و امور جهانی در مرکز امور بین الملل Weatherhead فعالیت می کند.او پیش از این به عنوان استاد و رئیس گروه در کالج امور امنیت بین‌الملل دانشگاه دفاع ملی (2011-2019) و به عنوان استاد برجسته Quaid i Azam در دانشگاه کلمبیا (2009-2011) خدمت کرد.او دارای مدرک دکترا و MALD از دانشکده حقوق و دیپلماسی فلچر، دانشگاه تافتس، مدرک LLM در حقوق بین الملل از دانشگاه ناتینگهام، بریتانیا به عنوان محقق چیونینگ بریتانیا و کارشناسی ارشد در علوم سیاسی از دانشگاه پنجاب، پاکستان است.او مدرک کارشناسی خود را از کالج دولتی لاهور و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه پنجاب پاکستان دریافت کرد.
نظر کاربران در مورد "کتاب بازگشت طالبان"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

نود درصد کتاب آمیخت هبه دروغ و تحلیل‌های دور از واقعیت و استوار بر محور اطلاعات خود رسانه‌هایشان است. مثلا بیشترین استاد هایش از جنجال‌های آمریکایی است و و آن هم نامی از آن ذکر نمی‌کند و می‌نویسد:«نخواست نامش افشا شود» و یک عالم دروغ پشت آن می‌نویسد. جناب حسن عباس وابسته به اطلاعات آی‌اس‌آی پاکستان در آمریکا است. این کتاب را دقیق خواندم، بیشتر نوشته‌ها نه در حق نظام جمهوریت درست است و نه در حق طالبان. بلکه با دید پاکستانیت خود که دشمنی دیرینه به افغانستان دارد، نوشته است و تمام عقده‌های شخصی‌اش را در قالب متن ادبی و تحلیلی در آورده است. کتاب بر اهل بینش و انسان‌های بی‌طرف ارزش خواندن را ندارد

1403/05/21 | توسطکاربر سایت
0
|

سلام این کتاب را در مصاحبه حسن عباس متوجه شدم و بسیار مشتاق خواندن بودم از مترجم محترم هم تشکر می‌کنم که این کتاب را برای ما ترجمه کردند این کتاب جز معدود کتاب هایی است که در سال‌های اخیر درباره افغانستان خواندم و رضایتم را جلب کرد واقعا داده‌های خوبی ارائه داده البته نباید از تخصص و تبحر مترجم محترم غافل شد ایشان چون خودش متخصص مسائل افغانستان است به زیر و بم موضوع مسلط است و همین مسئله باعث ترجمه تقریبا بی نقص شده امیدوارم خانم داکتر مروتی بازهم دست به انتخاب بزنند و کتابی را برای ترجمه انتخاب کنند

1402/11/29 | توسطمکی - کاربر سایت
4
|
پاسخ ها

با سلام آیا دلایلی جز آنچه به صورت کلی در رسانه‌ها منتشر می‌شود رو بیان داشته اند یا خیر؟

1402/12/01|توسطMahbod Sadeghi
2