1. خانه
  2. /
  3. کتاب سفری به ایران

کتاب سفری به ایران

3.7 از 1 رأی

کتاب سفری به ایران

مجموعه ای از نقاشی های لویی امیل دوهوسه از مناظر و مردم ایران ۱۲۳۶-۱۲۳۸ق
A Trip to Iran
٪15
155000
131750
معرفی کتاب سفری به ایران
سفرنامه‌ها یکی از مهمترین منابع مطالعاتی تاریخ یک ملت به شمار می روند در ایران نیز سفرنامه نویسی چه از طرف ایرانیان و چه فرنگی ها از گذشته های دور مورد توجه بوده است. لویی امیل دوهوسه (تولد ۱۸۲۳/۴/۱۸ فوت: ۱۹۱۱۷/۲/۱۳م)، نقاش، مجسمه‌ساز، جغرافی‌دان و افسر پیاده نظام فرانسوی یکی از افرادی بود که با پای نهادن به ایران در دوره ناصرالدین شاه آثار تصویری بسیاری از خود برجای گذاشت. او با سفر به شهرهای گوناگون و زندگی در میان اقوام مختلف ایرانی طراحی‌های مدادی آبرنگ و قلم مرکب زیبا و متنوعی از افراد و مناطق خلق کرد که بررسی هر کدام از آنها علاوه بر کمک به مطالعات قوم‌شناسی، سرمشق و الگویی یگانه برای هنرمندان نقاش محسوب می‌شود تا براساس آنها طراحی‌های مردم‌نگاری نابی را به اجرا درآورند. علاقه دو هوسه به طراحی جزئیات در آثارش به حدی است که با اندکی تأمل میتوان ماهیت سوژه‌هایش را دریافت احتمالا جایگاه او در دربار قاجار نیز به قدری مطلوب بوده که توانسته تصاویری را از شاه قاجاری طراحی کند و مجلس طراحی ناصرالدین شاه از خودش را هم مصور سازد.
این اثر نمایی از ایران عصر قاجار از زاویه‌ی دید یک هنرمند و نظامی فرانسوی را ارائه کرده است.
منوچهر فرمانفرماییان پیش از انقلاب به‌طور اتفاقی در پاریس، طرح‌های دوهوسه را پیدا می‌کند و به فرمان شاه توسط بنیاد فرهنگ ایران به چاپ می‌رسد. خانه فرهنگ و هنر مان مجددا همان اثر را بعد از سال‌ها منتشر کرده است. در این کتاب طرح‌هایی از شهرهای ایران چون قم، دروازه زنجان، دروازه شمیران و ارگ تبریز طرح‌هایی نیز از زنان و مردان ایرانی با آداب و رسوم و قومیت‌های متفاوت چون زنان ارمنی، بلوچ، ترکمن آمده است.
درباره منوچهر فرمانفرمائیان
درباره منوچهر فرمانفرمائیان
منوچهر فرمانفرمائیان زادهٔ ۱۲۹۶ در تهران و درگذشت ۱۳۸۲ در کاراکاس ، سیزدهمین فرزند شاهزاده عبدالحسین میرزا فرمانفرما و بتول احشمی کرمانشاهی(خانواده اشرافی کرمانشاه)، برادر نصرت الدوله و یکی از چهره‌های سرشناس نفت ایران در دوران پهلوی است. او در خانواده‌ای به دنیا آمده‌است که تقریباً همه اعضای آن افرادی سرشناس و جزء طبقات خاص جامعه بوده‌اند. تنوع دیدگاه‌های اعضای این خانواده از اولین زن عضو سرشناس حزب توده (مریم فرمانفرمائیان همسر نورالدین کیانوری) تا مدیرعامل مهم‌ترین بانک خصوصی کشور، همه طیفی را در بر می‌گیرد. او در سال ۱۲۹۶ در تهران متولد شد و از نوجوانی به انگلستان رفت. در دانشگاه بیرمنگام موفق به اخذ درجه مهندسی نفت شد و در کوران جنگ جهانی دوم به ایران بازگشت. مدیریت کل اداره نفت، امتیازات و معادن، مدیریت فروش شرکت ملی نفت ایران، عضویت کنسرسیوم بین‌المللی نفت، پس از ملی شدن نفت ایران و اولین سفیر ایران در ونزوئلا بخشی از مشاغل او بوده‌اند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سفری به ایران" ثبت می‌کند