کتاب « Don't Believe Everything You think» نوشتهی جوزف نگوین، کتابی است که به پیچیدگیهای فرآیندهای فکری ما و تأثیر عمیق آنها بر زندگی روزمرهی ما میپردازد. نگوین در این کتاب در مورد قدرت ذهن برای شکل دادن به واقعیت وجودی ما سخن میگوید تا خوانندگان بتوانند با تسلط بر افکار و باورهای خود، راهی برای غلبه بر اضطراب و شکاکیت بیابند.
نگوین کتابش را با این ادعا شروع میکند که علت اصلی رنج روانی و عاطفی در الگوهای فکری ما نهفته است. او خوانندگان را تشویق میکند تا بدانند در حالی که درد اجتنابناپذیر است، رنج کشیدن اما، اختیاری است. در همین راستا، او میخواهد الگوی جدید ذهنی را برای درک منشأ تجربهی انسانی و چگونگی دستیابی به آزادی ذهن ارائه دهد. نویسنده ماهیت فریبندهی افکار و باورهای ما را که اغلب منجر به نارضایتی و رنج میشود، آشکار میکند. او دربارهی آگاهی و ذهنآگاهی و نقش آنها در شکل دادن به تجربیات ما سخن میگوید. به همین دلیل، نویسنده، از تمرکز حواس و حضور کامل در لحظه حمایت میکند، که به ما امکان میدهد افکار خود را بدون درگیر شدن با آنها، به عنوان یک سوم شخص، مشاهده کنیم.
نگوین همچنین به مفهوم منیت و هویت میپردازد. او دربارهی تأثیر نفس یا «من» بر تفکر ما و چگونگی ایجاد رنج صحبت کرده و به این موضوع میپردازد که چگونه افکار مبتنی بر نفس باعث ایجاد حس کاذب هویت و تعارض درونی میشوند. در مقابل این رویکرد، او راهبردهایی را برای جدا شدن از نفس و تقویت اصالت و آرامش ذهن ارائه میدهد. او خوانندگان را تشویق میکند که مفروضات خود را زیر سوال ببرند، باورهای خود را بررسی کنند و حقیقت را فراتر از تفکر سطحی جستجو کنند. این خودکاوی عمیق، میتواند به درک دقیقتری از خود و جهان منجر شود. به طور کلی کتاب « Don't Believe Everything You think» گواهی است بر پتانسیل نامحدود ذهن برای ایجاد هر تجربهای از زندگی که میخواهیم، بدون توجه به شرایط بیرونی؛ سفری در جهت خودشناسی که می تواند نگاه ما را به زندگی تغییر دهد.
کتاب Don't Believe Everything You Think